У Києві затримали командира роти нових “копів”, який вкрав на місці ДТП 17 тисяч доларів

 

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції затримали столичного патрульного за зловживання службовим становищем, а саме – незаконне заволодіння грошовим коштами під час виїзду на місце події. Про це повідомляє сайт головного управління Нацполіції в Києві.

Під час обшуку у затриманого вилучили гроші на загальну суму близько 11 тис. доларів.
У прес-службі прокуратури уточнили, що зловмисник привласнив загалом майже 17 тис. дол.

“Уночі проти 13 березня під час оформлення ДТП командир роти одного з батальйонів управління патрульної поліції Києва проводив огляд автомобіля, який потрапив в аварію. Скориставшись безпорадним станом водія, міліціонер викрав кошти, що знаходилися в салоні цього автомобіля”, – ідеться в повідомленні прес-служби ГУ НПУ в Києві.

Частину грошей поліцейський забрав собі, а решту – роздав підлеглим, один з яких і повідомив про злочин.

Поліцейського, який є командиром роти патрульної поліції, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Його підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ (“зловживання владою або службовим становищем” – карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Триває досудове слідство.

На підставі внутрішніх висновків ухвалено рішення про звільнення з лав поліції чотирьох осіб, серед яких – два керівники.

Раніше керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе закликала українців “не мовчати, а повідомляти” про злочини і порушення нової поліції.

Читайте також:
Чому я звільняюся з нової поліції. Пояснення розчарованого

Керівника тервідділу поліції Києва пов’язали на хабарі начальнику в розмірі $10 тис.

Деканоїдзе задовольнила рапорт про відставку
начальника-“сепаратиста” вінницької поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна