Розмінування Луганщини забере не менше десяти років, – Тука

 

На розмінування територій у Луганській області потрібно приблизно десять років. Про це заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

“Потрібно бути реалістами: я спілкувався і з ізраїльтянами, і з датчанами, що мають багаторічний досвід (вони працювали в Югославії), на їхню думку, на розмінування знадобиться близько десяти років “, – зазначив Тука у коментарі “Інтерфакс-Україна”.

Голова ЛугОВЦА розповів, що наразі роботи з розмінування “сірої зони” тривають. До цього процесу залучені іноземні фахівці.

Не обходиться без нещасних випадків.
За словами Туки, місцеві жителі часто ігнорують заборони на пересування в зонах, що не були очищені від мін. “Зараз таких випадків вже менше, але все ще два-три підриви на місяць відбувається“, – зазначив обласний голова.

Всього з початку проведення антитерористичної операції військові сапери знешкодили в зоні АТО понад 30 800 мінно-вибухових пристроїв – про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

Читайте також:
ЗСУ проводять розмінування підконтрольних територій біля лінії фронту

Штати подарували Україні обладнання для гуманітарних розмінувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна