Правоохоронці в Ясинуватському районі “розкололи” ще одного бойовика

 

У селищі Верхньоторецькому Ясинуватського району на Донеччині Служба безпеки України спільно з прикордонниками та працівниками поліції затримала бойовика угруповання “Восток” так званої “армії ДНР”.

Бойовик на прізвисько “Чирик” є уродженцем Горлівки, справжнє ім’я – Андрій. У 2007-2014 роках, як розповів затриманий на камеру СБУ, він перебував у місцях позбавлення волі.
Перед працевлаштуванням в “армію ДНР” його впродовж двох тижнів тримали “на ямі” – через прихід на блокпост у стані алкогольного сп’яніння.
Надалі “Чирик” протягом березня – листопада 2015 року брав активну участь у бойових діях проти українських військових у складі незаконного збройного формування “Восток”.

Андрій також визнав, що поруч із ним служили “хлопці з Російської Федерації”, а “місцеве населення не підтримувало нашу присутність”.

“Обіцяли платити по 15 тисяч рублів, але платили половину авбо взагалі не платили”, – розповів бойовик.

Відтак “Чирик” самовільно залишив банду та повернувся додому. За словами молодого чоловіка, він сам здався українським військовим і тепер “закликає своїх товаришів по зброї зробити так само”.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань” – карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, інформує прес-цент СБУ.

Нагадаємо, що 14 березня співробітники СБ України затримали у Верхньоторецькому ще одного бойовика “ДНР” на прізвисько “Президент”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна