Саакашвілі створює нову правоцентристську партію, щоб змінити владу

 

Команда Міхеїла Саакашвілі робить ставку на дострокові парламентські вибори, зміну політичної еліти та створює для цього нову правоцентристську партію. Про це заявив Саша Боровик – заступник Саакашвілі в Одеській обласній держадміністрації та член координаційної ради “Руху за очищення”, ініційованого главою Одеської ОДА.

“Скоро в нас буде політична програма, по суті, передвиборна. Це буде правоцентристська, фіскально-консервативна й соціально-ліберальна програма. Ми хочемо побудувати демократичну, європейську партійну організацію, в якій лідери обиралися б демократичним шляхом”, – написав Саша Боровик у соцмережі.

Боровик жорстко розкритикував чинну владу та загалом політичні еліти, які перебувають “на політичному небосхилі останні 10 років”.
“Це і президент, і прем’єр, і організації навколо них. Порошенко був одним із батьків-засновників Партії регіонів, він був в МЗС і Мінекономіки. Давайте дивитися на Яценюка. Він чистий постсовдепівський політик і чиновник, який був і в НБУ, і в парламенті. Так само збудовані їхні команди. Якщо ви подивитесь на секретаріат Кабміну, це все “старі” люди. Те саме і в їхніх партіях… БПП – на 25% це “регіонали”. У “Народному фронті” – відщепенці від БЮТу. Тобто це теж стара структура”, – зазначає представник “Руху за очищення”.

“Їх усіх треба вивести з української політики шляхом демократичних виборів, які прореформаторським силам треба виграти”, – вважає Боровик.

Підставою для перевиборів парламенту він вважає глибоку політичну кризу після голосування ВР 16 лютого та той факт, “що Порошенко терпіти не може Яценюка”.

“Політична еліта збанкрутувала. Це логічно веде до нових виборів”, – заявляє заступник Саакашвілі.

“Наше завдання – зробити те, що під час постреволюційних виборів зробили як частину трансформації країни Східної Європи, – поміняти політичні еліти”, – наголосив Боровик, підкресливши, що це “амбіція Саакашвілі”.

Нагадаємо, 22 лютого антикорупційний “Рух за очищення” Міхеїла Саакашвілі почав агітаційний тур по регіонах України, закликаючи до зміни уряду та прийняття нового антиолігархічного виборчого законодавства. При цьому  ініціатива Саакашвілі зібрати 1 мільйон підписів під своєю петицією зазнала фіаско.

Читайте також:
Василь Гацько: “Саакашвілі може стати криголамом і клеєм”. Інтерв’ю “Новинарні”

Саакашвілі розповів про “гівномети Бені” та як БПП збирає проти нього фіктивні підписи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна