Фейковий лист до Надії був не жартом, а спецоперацією Кремля, – сестра Савченко

 

Сестра ув’язненої в Росії Надії Савченко Віра Савченко переконана, що випадок із підробленим листом від президента України Петра Порошенка був не просто витівкою пранкерів, а масштабною спецоперацією Кремля, у якій було задіяно багато людей. Про це вона заявила в ефірі телеканалу 112 Україна.

“Насправді це була гарна, масштабна спецоперація. Були дивні дзвінки мені і ще людям, які були на Майдані, зараз, з певних причин, ми не так активно спілкуємося, бо немає часу, але вони (російська сторона) прощупали, вони задіяли всіх”, – зазначила Віра Савченко.

При цьому сестра ув’язаної військової вважає, що адвокат Надії Савченко Марк Фейгін не знав про те, що лист підроблений.

“Нехай багато хто говорить, він (Фейгін) працює на ФСБ. Він працює. Не знаю, на кого він тільки не працює. Справді, якщо слухати розмову, він людина щира. Справді, було зіграно на психологічних портретах багатьох людей, задіяли цих людей, вдало посмикали за ниточки, ні в кого не закралося сумнівів, ніхто не захотів перевіряти. Тому, не думаю, що Фейгін щось там знав і був підготовлений”, – сказала Віра Савченко.

Читайте також:
На Банковій визнали, що слід краще налагодити контакти з адвокатами Савченко

Як повідомлялося раніше, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін опублікував у своєму “Твіттері” лист нібито Петра Порошенка до Надії Савченко, ув’язненої в російському СІЗО, з проханням припинити сухе голодування. При цьому в листі йшлося, що президент хотів би бачити Савченко в оновленому уряді України. Фейгін передав листа Надії, й того ж дня вона припинила резонансне сухе голодування.

Тепер Віра Савченко каже, що Надія заявила про припинення сухого голодування ще до того, як отримала фейкове послання від адвоката.

Пізніше прес-секретар президента Петра Порошенка Святослав Цеголко заявив, що глава держави ніяких листів не писав, а передав усне звернення.

Відповідальність за лист взяли на себе російські пранкери (любителі телейонних розіграшів) Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров. Вони пояснили, що таким чином хотіли “врятувати” Савченко. Пранкери виклали в мережу записи телефонних, з яких випливає, що в ході підготовки листа вони ввели в оману прес-секретаря Цеголка, коли телефонували йому нібито від імені Фейгіна, та адвоката Фейгіна і консула в Ростові Віталія Москаленка – коли дзвонили йому нібито з адміністрації президента України.

Фейгін заявив, що лист, який йому таким чином передали електронною поштою, був результатом операції російських спецслужб. Водночас адвокат висловив намір позиватися із пранкерами.

Читайте також:
Стан здоров’я Савченко покращився, вона п’є воду й дитячу суміш, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна