Посол України: Віце-спікер парламенту Австрії приміряв косоворотку російського націоналіста

 

Посольство України вживатиме офіційних кроків щодо заяв віце-спікера (т. зв. “третього президента”) парламенту Австрії, лідера австрійських правих Норберта Гофера про визнання Криму російським.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

“Пан Гофер вирішив приміряти косоворотку російського націоналіста. На його думку, після розпаду СРСР “було помилкою заявляти, що Крим не є російським”. Він з одного боку визнає, що анексія [Криму Росією в 2014 році] була порушенням міжнародного права, а з іншого закликає бути в цьому питанні “прагматичним”, – констатує посол України, коментуючи інтерв’ю Норберта Гофера австрійському видання Die Presse.

“Цікаво, чи був би пан Гофер таким прагматичним, якби одного ранку невідомі військові з”явилися перед його домом і відняли шматок його землі. Те, що пан Гофер називає прагматизмом – це насправді байдужість перед чужою трагедією і чужим болем, – заявив Олександр Щерба.

“Як посольство будемо вживати офіційні кроки…” – додав Щерба.

Варто зазначити, що в згаданому інтерв’ю Норберт Гофер – заступник голови австрійського парламенту від радикальної правої Австрійської партії свободи, кандидат в президенти Австрії – заявив, що вже “настав час припинити санкції” проти Росії за анексію Криму та військове вторгнення на Донбас.

Він визнав, що анексія Криму “була порушенням міжнародного права” і референдум 2014 року був незаконним, проте закликав “бути в цьому питанні більш прагматичним” і підкреслив, що санкції проти РФ через Крим не можуть “тривати вічно”.
“Навіть на референдумі, проведеному за західними стандартами, виявилося б, що переважна більшість виступає за Росію”, – сказав австрійський націоналіст.

На зауваження журналістів про те, що більшість санкцій накладена на Росію через її агресію проти України на Донбасі, Гофер заявив, що “і східні українці на референдумі висловилися б за те, щоб стати частиною Росії”.

Читайте також:
Кримські татари почали складати “список Чийгоза” на кшталт Магнітського й Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна