ГУР: Після втрат під Авдіївкою російські “відпускники” потягнулися з Донбасу додому

 

Два російські офіцери – командири батальйонів 11-го окремого мотострілецького полку “Восток”, що базується в Макіївці і належить до так званої “армії ДНР”, написали рапорти про дострокове розірвання контрактів та заявили намір повернутись до Росії.
Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, причинами такого кроку стали значні втрати, яких в останні дні зазнали терористичні війська під Авдіївкою, а також викриття російських найманців розвідкою України.

“У зв’язку з оприлюдненням в українських та російських ЗМІ реальних прізвищ кадрових генералів та офіцерів ЗС РФ, що беруть безпосередню участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України, а також інформації про наміри України притягнути їх до відповідальності за скоєння військових злочинів, 12 березня ц.р. командири двох батальйонів 11 омсп (Макіївка) подали рапорти на дострокове розірвання контрактів та проінформували про наміри повернутись до Росії”, – йдеться в повідомленні ГУР МО.

Ідентифіковано одного з комбатів. За інформацією української розвідки, це майор збройних сил Російської Федерації Володимир Терешков.

“У рапортах російських офіцерів зазначено, що на їхнє рішення вплинули також значні втрати особового складу в бойових зіткненнях під Авдіївкою”, – зазначає ГУР.

За даними розвідників, унаслідок боїв під Авдіївкою 12 березня з боку бойовиків зафіксовано 23 загиблих та 34 поранених, а 11 березня – 18 убитих.

Також ГУР МО інформує про перекидання з території Росії до району Ясинуватої колони військової техніки для ротації передових підрозділів, що зазнали суттєвих втрат під Авдіївкою. Цього разу російська воєнщина підкинула бойовикам чотири вантажні автомобілі з особовим складом (до 90 осіб), чотири вантажівки з боєприпасами до танків та мінометів калібром 120 мм, а також шість БМП-2.

Читайте також:
В “арміях ДНР/ЛНР” лише 35% місцевих бійців, решта – з Росії.
Окупанти оголошують призов

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна