У Києві затримали керівника держпідприємства, який вимагав хабар $100 тис.

 

Працівниками Київської місцевої прокуратури №7 спільно зі співробітниками районного управління Нацполіції в м. Києві та Служби безпеки України під час одержання неправомірної вигоди затримано керівника одного із державних підприємств Київської області, що займається веденням лісового та мисливського господарства, та посередника.

Посадовець разом зі спільником вимагали у підприємця хабар у розмірі понад 100 тис. доларів США за виділення у довгострокову оренду земельної ділянки в Бориспільському районі. Крім того, після виділення землі та оформлення відповідного договору оренди громадянин був зобов’язаний переоформити частину земельної ділянки на посередника та деяких підконтрольних йому осіб.

Під час одержання частини обумовленої суми у сумі 4. тис. доларів та 150 тис. гривень, що в еквіваленті за курсом НБУ становить понад 250 тис. грн., посадовця разом із його спільником затримали правоохоронці.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Київською місцевою прокуратурою №7.

На даний час, готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, інформує прес-служба ГПУ.

Читайте також:
Керівника тервідділу поліції Києва пов’язали на хабарі начальнику в розмірі $10 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна