Лідери сепаратистів прокоментували ідею призначити на їхні місця Ахметова й Бойка

 

Призначення олігарха Ріната Ахметова керівником “адміністрації окремих районів Донецької області” засвідчує “неадекватність” влади України. Про це сьогодні заявив голова самопроголошеної “народної ради ДНР” Денис Пушилін.

“Повідомлення в українських ЗМІ про те, що Порошенко пропонує призначити Ріната Ахметова керівником якоїсь міфічної “адміністрації окремих районів”, показують позамежний рівень неадекватності, досягнутий правлячою київською клікою”, – цитує одного з лідерів сепаратистів сайт “ДНР ньюз”.

Пушилін помітив, що “ця абсурдна ідея приписується Віктору Медведчуку” – формально представникові України в Тристоронній контактній групі, якого паралельно вважають виразником інтересів Кремля.
“Якщо це так, то шановний пан Медведчук як постійний учасник Мінських переговорів повинен перечитати Комплекс заходів (з мирного врегулювання на Донбасі) й радити Порошенкові його неухильно виконувати. І припинити марнувати час на порожні фантазії”, сказав голова так званої “народної ради ДНР”.

Прокоментував “план Медведчука” і глава сепаратистів “Луганської народної республіки” Ігор Плотницький.
“…Це просто чергова дурість. [Юрій] Бойко, звичайно, може призначатися ким завгодно, хоч Папою Римським. Але при спробі перетнути кордон ЛНР він буде негайно заарештований за двома підставами. По-перше, як посіпака київських карателів, який підтримав АТО й геноцид нашого народу. І по-друге, як подільник укроолігарха Курченка, чия присутність, як і пов’язаних з ним осіб, на нашій території заборонена”, – заявив Плотницький.

Як відомо, про можливість призначення олігарха Ахметова й голову “Опозиційного блоку” Бойка головами адміністрацій ОРДЛО за узгодженням Києва й Москви написало сьогодні видання “Дзеркало тижня”. За даними DT, цей план деескалації на Донбасі належить Віктору Медведчуку й зустрічає схвалення президента Петра Порошенка.
Реагуючи на це, прес-служба Ахметова повідомила, що пан Рінат “готовий на все” заради миру. По-своєму підтвердив свою згоду і Юрій Бойко.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна