Через скандал із 53-ю бригадою на Широкому Лані на гауптвахту відправили ще чотирьох командирів. УТОЧНЕНО

 

Ще чотирьох командирів 53-ї бригади та посадових осіб оперативного командування “Схід” відправили на гауптвахту через неналежне забезпечення умов для військових на полігоні Широкий Лан.
Відповідне рішення ухвалив Миколаївський районний суд, повідомила вчора прес-служба Генпрокуратури.

Усі покарані керівники безпосередньо відповідали за переміщення та облаштування особового складу 53-ї окремої механізованої бригади на полігоні.

“Командиру бригади та його першому заступнику – начальнику штабу призначено покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті терміном 10 і 8 діб відповідно.

Заступнику начальника з тилу оперативного командування «Схід» та командиру бригади з виховної роботи, підлеглі яких скаржились військовому прокурору Миколаївського гарнізону на незадовільні соціально-побутові умови в польовому таборі, суд призначив покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті терміном 10 діб”, – уточнила прес-служба військової прокуратури Південного регіону.

Відтак 9 із 10 адмінпротоколів, поданих військовою прокуратурою до суду, вже розглянуті.
Розгляд справи стосовно ще однієї службової особи триває, повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше за недбалість засудили до 5 діб на гауптвахті першого заступника і заступника командира батальйону з тилу 53-ї окремої механізованої бригади.

Військовослужбовці 53 омбр, які перебувають на полігоні Широкий Лан, 8 лютого влаштували пішу ходу до прокуратури в Миколаєві у зв’язку з поганими умовами проживання на полігоні.
Це спричинило перевірки та покарання в підрозділі та у військах загалом.

Читайте також:
Муженко в багні. Правдиве ВІДЕО, що побачив начальник Генштабу на Широкому Лані

Міністр оборони оголосив покарання штабним воєначальникам, винним у бунті 53-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна