Ахметов сам запропонував Порошенку свою кандидатуру на голову ОРДО. Бойко теж згоден, – ЗМІ

 

Адміністрація президента Порошенка проводила переговори з олігархом Рінатом Ахметовим та лідером “Опозиційного блоку” Юрієм Бойком про призначення їх керівниками окупованих територій Донбасу. Це в коментарі “Українській правді” повідомило джерело на Банковій.
При цьому співрозмовник зауважив, що до остаточного рішення поки що далеко.

Також стало відомо, що Віктор Медведчук, якого називають автором такого компромісного сценарію щодо деескалації на Донбасі, не в захваті від можливого призначення Ахметова, однак Ахметов сам пропонував свою кандидатуру на голову адміністрації ОРДО.
Призначення Ахметова у свою чергу підтримує помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

В оточенні Бойка також підтвердили його згоду, однак зауважили, що механізми такого призначення поки що не до кінця зрозумілі і йдеться хіба що про віддалену перспективу.

Тим часом прес-служба “Опоблоку” видала прес-реліз, у якому непрямо підтвердила можливість такого розвитку подій.
“Ми ведемо консультації з владою про те, щоб допомогти імплементувати Мінські угоди, припинити конфлікт і повернути Україні неконтрольовану територію і людей, які живуть там. Не тільки особисто я, але і члени “Опозиційного блоку” готові взяти участь в тому форматі, який дасть можливість виконати цю задачу”, – заявив Бойко.

Як відомо, раніше про можливість призначення Ахметова і Бойка головами адміністрацій ОРДЛО за узгодженням Києва й Москви написало “Дзеркало тижня”.
Реагуючи на це, прес-служба Ахметова повідомила, що пан Рінат “готовий на все” заради миру.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна