Генштаб закликає військових не пити з незнайомцями на вокзалах, бо труять клофеліном

 

Генеральний штаб Збройних сил України попереджає про випадки, коли військових отруюють токсичними речовинами зловмисники.
Про це повідомила прес-служба ГШ ЗСУ на сторінці у “Фейсбуці”.

“Випадки отруєнь військовослужбовців клофеліном (або іншими токсичними речовинами) із подальшим пограбуванням трапляються дедалі частіше. Зловмисники діють на залізничних вокзалах та автостанціях за однаковим сценарієм: знайомляться із військовослужбовцем, пропонують випити, непомітно домішують сильнодіючу речовину в алкоголь, від якої військовий втрачає свідомість”, – ідеться у повідомленні Генштабу.

Зазначається, що військова служба правопорядку спільно з Національною поліцією та волонтерськими організаціями докладає зусиль для протидії зловмисникам, кілька таких злочинних груп уже було затримано.

У Генштабі закликають військовослужбовців, які їдуть у відпустку чи повертаються з відпустки, не приймати запрошення випити від незнайомих людей, а громадян – повідомляти поліцію про усі підозрілі випадки на вокзалах та автостанціях.

Отруєння військовослужбовців на вокзалах та автостанціях

Випадки отруєнь військовослужбовців клофеліном (або іншими токсичними речовинами) із подальшим пограбуванням трапляються дедалі частіше. Зловмисники діють на залізничних вокзалах та автостанціях за однаковим сценарієм: знайомляться із військовослужбовцем, пропонують випити, непомітно домішують сильнодіючу речовину в алкоголь, від якої військовий втрачає свідомість.Військова служба правопорядку спільно з Національною поліцією та волонтерськими організаціями докладає зусиль для протидії зловмисникам, кілька злочинних груп уже було затримано. Закликаємо військовослужбовців, що їдуть у відпустку чи з відпустки, не приймати запрошення випити від незнайомих людей, а громадян – повідомляти поліцію про усі підозрілі випадки на вокзалах та автостанціях! Відео на YouTube: https://youtu.be/Kq97U-zVpUs

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 10 березень 2016 р.

 

Читайте також:
Генштаб: “небойові” втрати Збройних сил з початку АТО – 320 осіб

“Про що не говорить держава.
Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Пияцтво в АТО: “аватар” викопав собі в’язницю, але зміг налигатися й там

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна