Доба в АТО: 49 обстрілів, один загиблий на міні

 

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 9 березня, загинув один український військовий. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу в результаті бойових дій один наш воїн загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої поблизу села Новотошківське. Ще один дістав поранень у результаті вибуху біля села Штормове (обидва – Луганської області)”, – поінформував речник.

За словами полковника Мотузяника, загалом на Луганському напрямку було спокійно.

На Донецькому напрямку найгарячішою ситуація була поблизу Авдіївки. Напередодні ввечері бойовики відкрили вогонь по позиціях сил АТО з артилерії калібром 122-мм, також використовували міномети.
У результаті обстрілу були пошкоджені два приватні будинки, ніхто з українських військових або цивільного населення не постраждав.

Нагадаємо, 9 березня в штабі АТО повідомили, що поблизу Авдіївки бойовики, переодягнуті у форму ЗСУ, вчинили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв’язки з метою дискредитації українських військових.

Загалом протягом минулої доби бойовики 49 разів відкривали вогонь по наших укріпленнях, інформує штаб АТО.
Опорні пункти сил АТО на Донецькому напрямку терористи обстріляли 42 рази.

Із БМП терористи обстрілювали опорні пункти ЗСУ поблизу Новгородського та Луганського.

Неспокійно було в передмісті Донецька, де окупанти з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли наші позиції в Пісках та Опитному.

На Маріупольському напрямку бойовики активізувалися біля Мар’їнки, Гнутового та Гранітного, де з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції сил АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна