У Бангладеш розбився вантажний літак з українським екіпажем. УТОЧНЕНО

 

Вантажний літак Ан-26 розбився в Бангладеш. “Всі чотири людини на борту були громадянами Росії”, – повідомило спочатку видання dnews24.com з посиланням на представника поліції Аслама Хоссейна.

ОНОВЛЕНО. Згодом російська агенція ТАСС зазначила, що є дані про те, що екіпаж був українським.
Це підтвердили й у Міністерстві закордонних справ України.

“На даний час бангладешськими рятувальниками знайдено 3 членів екіпажу вказаного повітряного судна: двоє загиблих, один перебуває у критичному стані в місцевій лікарні.
Посольство України в Індії тримає на контролі здійснення заходів із пошуку четвертого громадянина України”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Раніше на місці аварії в Бенгальській затоці рятувальники виявили двох членів екіпажу. Як повідомили місцеві правоохоронні органи, один із пілотів загинув, іншого в критичному стані доставили в лікарню.

“Загиблий пілот був громадянином Росії, другий пілот має громадянство України, повідомили в лікарні, куди були доставлені постраждалі в авіакатастрофі”, – цитата з ТАСС.

“Ведуться пошуки ще двох членів екіпажу”, – сказав журналістам представник рятувальних служб республіки.

У свою чергу генеральний консул Росії в місті Читтагонг Олег Бойко повідомив, що на борту літака перебував український екіпаж.
“Транспортний літак Ан-26 належав приватній бангладешській компанії True Aviation, екіпаж з чотирьох чоловік був українським, – повідомив дипломат. – За нашими відомостями, росіян на борту не було”.

За уточненими даними, Ан-26 належав українській авіакомпанії “Урга” й перебував у лізингу в місцевої авіакомпанії True Aviation.

Катастрофа сталася о 8:30 ранку за місцевим часом (5:00 за Києвом). З невідомих причин, Ан-26 втратив висоту і впав у море. На місці проводяться рятувальні роботи.

Як повідомив Садхон Кумар Моханті, менеджер аеропорту Базар-Кокс, з якого в Джессор вилетів Ан-26, “через кілька хвилин після зльоту він впав у Бенгальській затоці недалеко від гирла річки Баккхалі”. За розповідями очевидців, літак просто впав без видимих ​​на те причин.

Повітряне судно перевозило партію креветок та інших морепродуктів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна