На межі з Кримом поліцейський роти “Херсон” стріляв в “айдарівця” – учасника блокади

 

У Херсонській області поліцейський застосував зброю проти учасника акції з блокади Криму для припинення його протиправних дій. Пораненого чоловіка госпіталізовано.
Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
У коментарі каналу “112 Україна” представник херсонської поліції зазначив, що поранений був у камуфляжній формі з нашивкою “Айдар”.

Згідно з повідомленням, 8 березня о 02:20 до чергової частини Каланчацького відділення поліції надійшла інформація про те, що жінка просить допомоги біля контрольно-пропускного пункту “Каланчак”. На місце виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції та бійці роти патрульної поліції особливого призначення “Херсон”.

Правоохоронці встановили, що в жительки Криму виник конфлікт з активістами-учасниками “блокади Криму”. Під час перевірки один з активістів направив свій пістолет на поліцейського роти “Херсон”, йдеться в повідомленні.

“Згідно зі ст. 46 закону «Про Національну поліцію», працівник поліції попередив правопорушника вголос про можливе застосування зброї та здійснив постріл вгору. Останній не припинив протиправні дії, після чого поліцейський був змушений застосувати зброю та здійснив постріл у праву ногу активісту”, – повідомили в поліції.

Чоловіка доставлено до Каланчацької центральної районної лікарні. Стан його здоров’я задовільний.

За даним фактом керівництвом Головного управлінням Національної поліції в Херсонські області призначене службове розслідування.

Із місця події вилучено пістолет активіста, який направлений на експертизу. Каланчацьким відділенням поліції порушено кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”).

У поліції зазначили, що конфлікт чоловіків у камуфляжі з жінкою виник з приводу того, чому вона перетинає адмінкордон з окупованим Кримом.
Жінка проходила кордон пішки. Блокада Криму для пішоходів не діє.

Читайте також:
У кількох містах України відбулися акції на підтримку патрульної поліції

Волонтер – про відео стрілянини по BMW:
двоє неадекватів підставили всю поліцію, треба їй допомогти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна