Євросоюз виступив зі спеціальною заявою, аби Росія звільнила Савченко

 

Європейський Союз закликав негайно звільнити ув’язнену в Росії українську військову Надію Савченко та нагадав Кремлю, що саме російська сторона несе відповідальність за утримуваних нею людей.
Про це йдеться в офіційній заяві ЄС, яку сьогодні ввечері оприлюднив сайт Євросоюзу.

Повідомлення про сухе голодування Надії Савченко вкрай тривожні. Європейський Союз продовжує закликати до негайного звільнення НадіЇ Савченко”, – йдеться у відозві.

 У ЄС вважають, що “такий крок повністю відповідав би пакету заходів щодо реалізації Мінських угод у частині зобов’язань щодо звільнення всіх заручників і незаконно затриманих осіб, пов’язаних із конфліктом в східній частині України”, зазначають в ЄС.

“Європейський Союз підкреслює, як робив це і в попередніх випадках, що Росія несе відповідальність за здоров’я й дотримання людських прав усіх осіб, які утримує вартою”, – наголошується в заяві Брюсселя.

Читайте також:
У Києві на мітингу за Савченко “Путіна” повісили,
а в Харкові – відрубали голову. ФОТО

США вимагають від Росії звільнити Савченко

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона оголосила сухе голодування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.