У Києві на мітингу за Савченко “Путіна” повісили, а в Харкові – відрубали голову. ФОТО

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Києві. Повішений Путін

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Києві. Повішений Путін

У центрі Києва та в Харкові проходять мітинги на підтримку української військової, незаконно ув’язненої в Росії Надії Савченко. 

Заходи розпочалися о 12:00. Учасники акцій з плакатами на підтримку політув’язненої вимагають від влади РФ негайного звільнення Надії.

У мітингу на столичному майдані Незаледності беруть понад тисячу учасників, людей більшає, повідомляє “Українська правда“.

Також на Майдані присутні політики – лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко (народним депутатом від її фракції є Надія Савченко) та лідер Радикальної партії Олег Ляшко, інші парламентарії та партійні активісти.

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Києві

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Києві

Савченко мітинг Київ Тимошенко

Як видно з фото, на Майдані в Києві влаштували імпровізовану шибеницю, на якій повісили за шию фігуру в масці президента РФ Володимира Путіна.
У Харкові одна з активісток прийшла на мітинг із картиною, на якій Надія Савченко зображена в образі епічної жінки-воїна, що шаблею відрубує голову Путіну.

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Харкові

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Харкові

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Харкові. Путін без голови

Мітинг на підтримку Надії Савченко в Харкові. Путін без голови

Громадський порядок під час акцій забезпечують патрульні поліцейські.

Фото – з “УП” та соцмереж.

Читайте також:
Текст промови Савченко: критикує Порошенка,
готова померти і спровокувати в Росії Майдан

США вимагають від Росії звільнити Савченко

Надію Савченко сьогодні відвідали правозахисники в російському СІЗО. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявила сестра Надії Віра Савченко, присутня на мітингу в Києві.

“Це були просто правозахисники, не лікарі, там немає лікарів, це звичайне СІЗО, там немає лікарів. Містяться там близько 2 тисяч осіб, воно дуже стареньке, розвалене, там дуже погані умови, м’яко кажучи. Ніяких лікарів там немає, візуальний огляд, виміряли тиск”, – повідомила сестра.

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона оголосила сухе голодування.
Громадські активісти почали масові виступи за звільнення військової, побоюючись, що вона не доживе до вироку, попередньо призначеного на 9 березня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна