Еколог: Народ у нас кінчений. Екохунта прийде – порядок наведе!




Андрій Плига
еколог, координатор WWF в Україні

(FB)

Проводиш рейд на підсніжники і чуєш від типової бабусі: «Ах ти скотино, немає в тебе совісті, мені їсти нема на що, у мене спина болить, а он там як бурштин копають, так нічо ви їм не робите!» І ззаду голоси публіки: «Уроди, найшли ворога №1, от нема чим більше займатись, суки».

Їдеш на Полісся, проходиш бурштиновими клондайками повз озброєну гопоту і пишеш статтю про знищення лісу копачами. Народ: «Нашим бідним пригнобленим селянам нема що їсти, чо ви до них до*бались!! Дайте людям копійку заробити! Знайшли проблему, он ліпше б вирубкою лісу зайнялись, ондо скільки його вивозять!»

Досліджуєш вирубку 10 квадратних кілометрів лісу під ЛЕП Рівне-Київ, що пройшла в тому числі повз кілька заказників, пишеш статтю про це. Народ: «Екологи зовсім йо*нулись, шо ми без світла значить маєм сидіти?! Прогрес не спинити, від*біться! Он як браконьєри звірів мочать, так ви мовчите!»

Пишеш про п’яну гопоту, яка загнала 17 зубрів на кригу, від чого 15 втонуло, а 2 розібрали на м’ясо, і отримуєш у відповідь: «Ви всьо врьоті!! Наші доблесні селяни не займатимуться таким, це все депутати-олігархи! А ви продажні скоти!»

Влаштовуєш акцію проти будівництва ГЕС в Карпатах. Народ: «Ви шо, кончені, ГЕС саме для гір призначені! Ліпше б рубками в горах зайнялись, бо ж затоплює постійно!»

Йдеш карпатським селом, у кожному другому дворі лісопилка. Питаєш: а шо б ви зробили, якби вам дати клаптик лісу понад селом? «Як що, на дрова пустив би». Завіса.

Мораль: а нема моралі. Люди у нас кончені.

P.S. Екохунта прийде, порядок наведе.
P.P.S. На фото доблесні нащадки вояків УПА плавають на річці Боржава, Закарпаття.

Читайте також:
Ді Капріо через Магнітогорськ вживається в роль президента Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна