У березні мобілізації не буде – міністр оборони

 

Анонсованої сьомої черги мобілізації до Збройних сил України в березні 2016 року не буде. Про це повідомив канал “112 Україна” з повідомленням на міністра оборони Степана Полторака.

Міністр нагадав, що лише за перший місяць цього року про бажання проходити службу в ЗСУ за контрактом заявили 9 тисяч громадян. На даний час прийнято на службу вже 7 тисяч військових.

За словами Полторака, Міноборони розраховує, що середня кількість охочих вступити на військову службу за контрактом у ЗСУ становитиме щомісяця близько 5-6 тисяч осіб.

“Ми розраховуємо, що в місяць таких бажаючих укласти контракт буде не менше 5-6 тисяч. Звичайно, якщо ми будемо рухатися такими темпами, то ми вийдемо на ту чисельність професійних Збройних сил України, яка буде спроможна виконати основні завдання”, – цитує міністра “Укрінформ”.

Як писала Новинарня“, нова хвиля мобілізації потрібна, щоб звільнити в запас мобілізованих у рамках четвертої черги, призваних у січні-лютому 2015 року. Тоді у військо набрали більше 30 тисяч військовозобов’язаних із запасу.
Минулого тижня Полторак заявляв: якщо в Україні буде оголошена сьома черга мобілізації, до війська призвуть близько 10-12 тисяч осіб, решту потреби забезпечать контрактники.

За словами Полторака, збільшенню числа бажаючих укласти контракт сприяло зростання мінімального розміру грошового утримання для військовослужбовців, зокрема, для рядового в розмірі 7 тис. грн. на місяць.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов напередодні повідомив, що рішення про сьому чергу мобілізації до Збройних сил України буде ухвалене в березні, але в разі достатньої кількості контрактників терміни мобілізації можуть бути перенесені.
При цьому Турчинов заявив, що демобілізація четвертої хвилі відбудеться в планові терміни (березень-квітень).

Читайте також:
Міноборони: Найближча хвиля мобілізації буде в 3-4 рази меншою, ніж попередні

Вороги мобілізації: парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних

Боєць АТО:  Чому я підтримую чергову мобілізацію

Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ, щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна