Текст промови Савченко: критикує Порошенка, готова померти і спровокувати в Росії Майдан

 

Українська військова, народний депутат Надія Савченко, незаконно ув’язнена в Росії, оприлюднила текст своєї промови, яку вона планувала виголосити у суді 3 березня, але не встигла цього зробити.
Заяву розмістили на її сторінці у “Фейсбуці”. В ній бранка зокрема розкритикувала президента Петра Порошенка з його “дипломатичними здібностями” та висунула ультиматум російській владі: Надія смерті не боїться й голодуватиме, поки її не повернуть в Україну, живою чи мертвою.

Читайте також:
Савченко, якій не дали останнього слова, оголосила сухе голодування.
Кремль вагається

Павченко заявила, що не визнає ні своєї провини, ні вироку, ні російського суду, а в разі обвинувачувального вироку не подаватиме апеляції.

“Тому апеляції не буде, а буде наступне: після вироку я продовжу голодовку ще на десять днів, доки вирок не вступить в силу, і це незалежно від перекладу вироку українською мовою, бо перекладом вони вміють довго час тягнути”, – заявила Савченко.

“Через десять днів я оголошу суху голодовку – і тоді, в Росії є не більше десяти днів, щоб повернути мене в Україну, звідки викрали! І мене не хвилює, яким чином вони будуть це обґрунтовувати”, – додала вона.

“Я чула про досить непогані здібності Петра Олексійовича Порошенка в дипломатії. Ну що ж, я сподіваюсь, що його дипломатичних здібностей вистачить на те, щоб в Росії домовитись з одним ідіотом… Адже він обіцяв моїй матері, що ще на травневі свята 2015 року я буду вдома”, – йдеться у заяві українки.

“І поки за мене будуть торгуватися, життя мене буде покидати, і Росія мене все одно поверне в Україну живою чи мертвою! Але поверне!
І всі ці десять днів під воротами СІЗО буде день і ніч стояти моя сестра і буде чекати – випустять чи винесуть мене. Якщо ви її посадите – на її місце приїде і стане моя мати, їй 77 років. Ви і її посадите? Тоді на її місце стане моя подруга, мій друг, а за ними українець за українцем!” – заявила Савченко.

“І запам’ятайте – всіх вам сюди не запихнути! А поки мої співвітчизники будуть стояти, прості, чесні і порядні росіяни з навколишніх хат почнуть їм приносити гарячий чай, бутерброди і теплі ковдри, бо кожен з них розуміє, що на моєму місці може опинитися дитина кожного з них в цій в’язниці народів під назвою Росія!
А отак починаються Майдани! А воно вам потрібно?! Ви ж боїтеся цього як вогню!” – наголосила ув’язнена.

Як відомо, 3 березня у Донецькому міськсуді Ростовської області мало відбутися останнє засідання у справі Савченко, яку викрали луганські бойовики і передали російським спецслужбам. Однак у цей день розгляд справи перенесли на 9 березня.

“Я оголошу сухе голодування, якщо мені не дадуть зараз останнього слова”, – заявила українка.
Однак суд закрив засідання і залишив залу. У зв’язку з цим Савченко почала сухе голодування.

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна