США ще на рік продовжили санкції проти Росії. ЄС каже, що зробить те саме

 

Президент США Барак Обама підписав офіційне повідомлення про продовження санкцій, впроваджених через події в Україні. Текст документу опублікований на сайті Білого дому.

Президент Сполучених Штатів продовжив дію чотирьох своїх наказів, датованих 2014 роком, якими, зокрема, була впроваджена заборона на економічні відносини американських громадян та компаній із низкою українських та російських юридичних та фізичних осіб.

Зокрема,  продовжено термін дії:

– наказу 13660 від 6.03.2014, який дозволив арештувати активи всіх осіб, причетних до придушення Євромайдану;

– наказу 13661 від 19.03.2014, який наклав санкції на російських політиків – Олену Мізуліну, Леоніда Слуцького, Андрія Клішаса, Валентину Матвієнко, Дмитра Рогозіна, Владислава Суркова, Сергія Глазьєва, а також інших осіб, причетних до анексії Криму;

– наказу 13662 від 20.03.2014, який посилив санкції щодо Криму;

– наказу 13685 від 19.12.2014, який, серед іншого, заборонив американським суб’єктам мати економічні відносини з особами та підприємствами, які діють на території Криму.

Санкції продовжено ще на один рік, до березня 2017 року.

Також 2 березня стало відомо, що Євросоюз не збирається знімати санкції з Російської Федерації, поки не буде вирішена криза на сході України.
Про це заявила заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішньої дії Хельга Шмідт в ході заключної сесії “Українського тижня” в Європарламенті в Брюсселі.

“Ми говоримо про окупацію Криму і Севастополя, про конфлікт на сході (України). Ми чітко сказали, що не можна повернутися до нашого звичайного бізнесу між Росією і ЄС, поки не буде розв’язана ця криза. Ми і далі підтримуємо наші заходи (санкції) проти Росії”, – цитує слова Шмідт “Інтерфакс-Україна”.

Хельга Шмідт зазначила, що мінські домовленості повинні бути повністю імплементовані: “Ми завжди закликаємо, щоб Україна зі свого боку робила, наскільки це можливо, більше, щоб ніхто не міг сказати, що Україна не все зробила, щоб мирне розв’язання конфлікту стало можливим”.

“Коли будуть повністю виконані мінські домовленості, все одно перед нами постане проблема Криму і Севастополя”, – підкреслила  Шмідт.

Вона нагадала про порушення прав людини в окупованому Росією Криму і знову наголосила, що Євросоюз вважає анексію Криму Росією незаконною.

“Я повинна ще раз підкреслити, що ми не визнаємо цієї нелегальної анексії Криму”, – сказала Шмідт.

Читайте також:
Меркель: ЄС не скасує санкцій проти Росії, поки не буде виконано мінські угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна