Пентагон запропонував хакерам зламати свої сайти

Ініціатива отримала назву “Зламай Пентагон”. Її порівнюють із низкою аналогічних проектів великих американських корпорацій, які нерідко звертаються до комп’ютерних хакерів, пропонуючи їм виявити уразливості в своєму програмному забезпеченні та інформаційних системах.

“Упевнений, що новаторська ініціатива дозволить нам зміцнити кіберзахист і, в підсумку, підвищить національну безпеку”, – підкреслив глава Пентагону Ештон Картер.

Картер додав, що підконтрольне йому відомство до недавнього часу отримувало від експертів не найприємніші оцінки за свій захист веб-ресурсів Пентагону.

“Так далі тривати не може. Світ змінюється дуже швидко. Наші конкуренти не стоять на місці”, – резюмував Картер, представляючи пілотний проект.

Взяти в ньому участь можуть тільки громадяни США, причому за запитом оборонного відомства їм доведеться надати низку даних про себе.

Раніше в США визнали, що основною загрозою їхній нацбезпеці є кібератаки. 30 січня з’явилися повідомлення, що американські збройні сили запланували створити додаткові підрозділи для ведення кібервійни, в яких працювали б не військовослужбовці.

Нагадуємо, що Google офіційно відкрив доступ до сервісу захисту від DDOS-атак — проекту “Щит”. Платити за користування сервісом адміністраторам сайтів не треба, достатньо заповнити спеціальну форму і надати Google інформацію про свій ресурс.

Читайте також:
Новий бюджет США: витрати на оборону Європи від російської агресії зросли в 4 рази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна