Керівника тервідділу поліції Києва пов’язали на хабарі начальнику в розмірі $10 тис.

 

За давання хабара затримано заступника начальника територіального відділу управління Національної поліції в місті Києві. Про це повідомляє прес-служба НП  з посиланням на  Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Правоохоронець пропонував 10 тисяч доларів США щомісячно заступнику начальника Головного управління НП в місті Києві. За таку суму керівництво столичної поліції мало б “прикривати” незаконну діяльність поліцейського, ідеться в повідомленні.

Посадовець одразу звернувся до Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ НП).
“Завдяки плідній співпраці підрозділів внутрішньої безпеки та керівництва столичної поліції вдалося задокументувати незаконні дії поліцейського”, – інформує прес-служба.

Відтак співробітники Управління внутрішньої безпеки ГУ НП в місті Києві спільно зі столичною прокуратурою затримали заступника керівника територіального відділу НП в момент передачі другої частини обумовленої суми.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе в соцмережі уточнила, що 10 тисяч доларів щомісяця заступник начальника тервідділу НП був готовий “платити за “кришування” незаконної діяльності, а саме: за недокументування карним розшуком злочинної діяльності організованої групи осіб, причетної до скоєння на території столиці кваліфікованих видів шахрайства”.

10 тысяч долларов – за беспредел. Ежемесячно! Столько был готов платить руководству ГУ НПУ в г. Киеве заместитель нач…

Опубліковано Khatia Dekanoidze 3 березень 2016 р.

Сайт НП оприлюднив фото з грошима хабарника:

Прокуратурою міста Києва за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (“пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”) Кримінального кодексу  України.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
Деканоїдзе розповіла, скільки поліцейських у Києві й області не пройшли переатестацію

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Стали відомі способи, як менти уникають переатестації в поліцію

Відбір у кіберполіцію: хіт-парад діалогів

Чому я звільняюся з нової поліції. Пояснення розчарованого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна