Чиновнику ДМСУ Маріуполя, що видавав закордонні паспорти для “ДНР”, світить 12 років тюрми

 

У Маріуполі працівники Служби безпеки України викрили масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями Державної міграційної служби в Донецькій області – незаконно оформляли закордонні паспорти жителям “ДНР”.

“Чиновники через “дружні” туристичні фірми оформляли за прискореною процедурою закордонні паспорти місцевим мешканцям. Вартість “послуги” стартувала від 2 тисяч гривень”, – інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці задокументували численні випадки заочного оформлення закордонних паспортів громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих терористами територіях Донецької області. Готові документи туди переправляли кур’єрами.

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо отримання паспортів учасниками незаконних збройних формувань.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали в робочому кабінеті одного з керівників міграційної служби під час отримання від посередника понад 10 тисяч гривень за видачу паспортів.

Під час обшуків у службових кабінетах відділень ДМСУ та в офісах турфірм правоохоронці вилучили 120 тисяч гривень, 14 тисяч доларів США та документацію, що підтверджує незаконну видачу паспортів.

Чиновнику повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Його затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх посадовців та посередників, задіяних у корупційній схемі, інформує СБУ.

Як писала “Новинарня“, два тижні тому за схожі діяння – допомогу з паспортами бойовикам “ЛНР” – було затримано чиновницю ДМСУ на Луганщині.

Читайте також:
Для оформлення закордонного паспорта більше не потрібна довідка про судимість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна