Садовий проголосив Львів “шаховою столицею світу”. Тут стартує матч за світову корону

 

Сьогодні, 2 березня у Палаці Потоцьких у Львові відбудеться перша партія матчу за звання чемпіона світу з шахів серед жінок.
Упродовж десяти партій (до 17 березня) 23-річна львів’янка Марія Музичук захищатиме свій титул шахової королеви у протистоянні з лідеркою світового рейтингу 22-річною Хоу Іфань. Досі китаянка вигравала чемпіонське звання вже тричі – у 2010, 2011, 2013 роках.
Марія Музичук стала чемпіонкою в Сочі 2015 року.

Офіційний сайт матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016:
lviv2016.fide.com

Напередодні перед львівською мерією урочисто підняли прапор чемпіонату світу з шахів. З цієї нагоди біля входу в Ратушу облаштували спеціальні флагштоки.
На прапорі зображено логотип міста Львова, створений спеціально до шахової події.

Честь підняти прапор довірили “шаховій принцесі” України, чемпіонці світу серед юніорок 2015 року Наталі Буксі. Участь у заході також взяв мер міста Андрій Садовий, який проголосив Львів “шаховою столицею світу”.

Віце-президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Георгіос Макропулос заявив: “Ми (в ФІДЕ) переконані, що Федерація шахів України за підтримки Львівської міської ради може провести інші великі шахові події і зробити Львів шаховою столицею світу”.

Увечері у львівській Опері відбулася церемонія відкриття чемпіонського матчу. Жеребкування визначило, що в першій партії Музичук гратиме білими фігурами, Іфань – чорними.

Під час жеребкування фігури різного кольору були заховані в традиційні українські писанки. Цікаво, що Хоу Іфань не змогла самостійно відкрити дерев’яне яйце, у чому їй допоміг один із учасників церемонії, повідомляє “Захід.нет”.

Почесне право першого ходу у партіях матимуть мер Львова Андрій Садовий, ректор “Львівської політехніки” Юрій Бобало, музикант Святослав Вакарчук, футболісти ФК “Карпати”.

 

У бюджеті Львова на чемпіонат світу з шахів виділено 6,464 млн. грн. З цієї суми майже 500 тисяч гривень отримала Марія Музичук для підготовки до матчу.

Читайте також:
Прем’єр-ліга обрала головою людину Суркіса та призначила чемпіонат із 12 клубів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна