Останні судові дебати у справі Савченко: прокурор чомусь вважає, що вину Надії доведено

 

Сьогодні в суді міста Донецьк (Ростовська область РФ) почалися дебати у справі української військової Надії Савченко, яку незаконно викрали на Луганщині влітку 2014 року, вивезли до Росії та обвинувачують у вбивстві російських журналістів.
Дебати – остання стадія перед оголошенням вироку.

Держобвинувач під час дебатів сторін у Донецькому міському суді заявив, що свідчення свідків і докази слідства повністю довели провину підсудної. Про це повідомляє “Інтерфакс-Південь”.

За словами прокурора, слідство нібито встановило, що Надія Савченко, перебуваючи у відпустці, прибула в батальйон “Айдар” і “вступила до його лав”.

Також прокурор зазначив, що в день загибелі російських журналістів вогонь вівся по мирних жителях.
“Журналіст, який вижив, і біженці в один голос стверджують, що в день загибелі російських журналістів біля селища Щастя не було вогневих позицій і вогневих точок. Крім того, вони говорять, що біженці були вбрані в цивільний одяг, який відрізняється від військової форми, і стрільба велася саме по мирних жителях”, – заявив держобвинувач.

Інших обгрунтованих доказів прокурор не навів. При цьому попередні покази свідків, у тому числі й російських, що звучали в суді, спростовували вину Савченко.

Надія Савченко під час виступу державного обвинувача отримала зауваження від суду, після того як привітала прокурора з новим званням.

Раніше адвокат Савченко Ілля Новіков у соцмережі повідомив, що прокурор Філіпчук, який майже не брав участі у процесі, отримав підвищення – звання полковника.

Також адвокат Новіков у своєму “Твіттері” зазначив, що захист отримав результати експертизи, яка мала порівняти голоси, котрі належать екс-ватажку бойовиків ОРЛО Болотову і Павлу Карпову – помічникові російського куратора “ДНР/ЛНР” Владислава Суркова.

“А у нас тим часом новини від наших експертів. Експертиза була важкою, оскільки запис короткий і розмовляв більше Болотов. На щастя, Карпов дав розкішне довге телеінтерв’ю. Голоси співпадають”, – повідомив Новіков.

“Тепер ми можемо документально довести, що адміністрація президента (РФ) і ФСБ тримали пальці в цій операції набагато раніше, ніж Савченко опинилася у Воронежі”, – додав адвокат.

Як повідомлялося, раніше захист оприлюднив у суді запис розмови Болотова і Карпова, в якому Савченко впізнала одного зі своїх викрадачів. Карпова цікавила національність “снайперки”.

Болотов розповідає йому, що ФСБ (“бабушка”) вже цікавилася Надією Савченко, називаючи її “вертолітницею”, яка воювала в Іраку.

Також Савченко впізнала у фотографії Карпова одного зі своїх викрадачів. Із цього українська сторона робить висновок, що викрадення Надії відбувалося за участі Федеральної служби безпеки.

Читайте також:
Адвокат Савченко прогнозує, що Росія “подарує” їй вирок на 8 березня

Щоб Савченко опинилася в Києві, Україна має визнати законність вироку суду РФ – адвокат

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна