Копа Олійника, якого відпустили під домашній арешт, перед тим побили в СІЗО

 

Патрульного поліцейського Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира під час переслідування “шаленого BMW” у Києві в ніч на 7 лютого, відпустили під цілодобовий домашній арешт. Таке рішення ухвалив сьогодні Апеляційний суд Києва.
Після звільнення в залі суду Олійник, якого взяв на поруки міністр Арсен Аваков, повідомив, що в СІЗО його побили.

Головуючий суддя Олександр Бець зазначив, що Олійника мають відпустити негайно. Цілодобовий домашній арешт триватиме до 17 квітня.

Таким чином, Апеляційний суд задовольнив апеляцію частково, при цьому скасував рішення суду першої інстанції, за яким Олійника арештували й ув’язнили в СІЗО.

Як повідомив у прямому ефірі канал “112 Україна”, на суді були присутні глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, мер столиці Віталій Кличко, радник глави МВС Зорян Шкіряк. Вони, а також кілька десятків односельців Олійника приїхали, щоб підтримати поліцейського.

Копа особисто взяв на поруки міністр Аваков.

Серед коментарів такої позиції – “цей процес може стати переломним для поліцейської реформи в Україні й загубити її”.

Прибічники реформи МВС обурені тим, що Сергія Олійника було ув’язнено, тоді як водія Ростислава Храпачевського, котрий п’яний тікав від поліцейської погоні на швидкості 120 км/год по зустрічних смугах, Голосіївський райсуд Києва 1 березня випустив із-під варти під особисте зобов’язання – хоча перед тим він не з’являвся на допити.

У меня до последнего оставалась маленькая надежда, что в деле о взбесившемся BMW и его водителе – суд примет справедливо…

Опубліковано Khatia Dekanoidze 1 березень 2016 р.

 

Долго думал, что меня возмутило в решении суда по пьяному водителю злосчастного BMW. Не несправедливость – к этому мы уж…

Опубліковано Mustafa Nayyem 1 березень 2016 р.

 

Ще один обурливий момент у “справі Олійника” – те, що в СІЗО поліцейського помістили в загальну камеру й побили, тоді як за нормами правоохоронці в слідчому ізоляторі мають перебувати в окремій камері.

“Перед тим, як доставити мене в суд, з незрозумілих причин мене помістили в загальну камеру, де відбувають покарання… де ув’язнені інші затримані. Зі словами: “Мусор, ти в’язав братву” на мене накинувся чоловік з наколками і здійснив кілька ударів в область голови. Я, відступаючи, щоб уникнути зіткнення, спіткнувся, впав, це не зупинило нападника і він здійснив кілька ударів. Працівники СІЗО, почувши бійку, відкрили двері”, – розповів Олійник сьогодні після суду.

Нагадаємо, у цій справі прокуратура пішла на різку конфронтацію з МВС. Вона звинувачує Сергія Олійника у вбивстві 17-річного пасажира BMW Михайла Медведєва під час погоні, яка сталася в Києві в ніч на 7 лютого, й всупереч законам оприлюднює матеріали слідства з цього приводу.

18 лютого суд обрав запобіжний захід Олійнику – арешт на два місяці; його відсторонили від посади до 18 квітня.

Заступник генпрокурора Анатолій Матіос заявив, що прокуратура довела, що поліцейські під час переслідування розуміли, що у машині, крім водія, ще три людини, і поліцейський, стріляючи, мав намір скоїти вбивство.

Читайте також:
Волонтер – про відео стрілянини по BMW:
двоє неадекватів підставили всю поліцію, треба їй допомогти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна