Безвізовий режим із ЄС буде запроваджено не пізніше початку 2017-го – посол Польщі

 

Візовий режим між Україною та Європейським Союзом буде практично скасовано не пізніше початку 2017 року. Таку думку в коментарі журналістам у Харкові висловив посол Польщі в Україні Генрік Літвін, повідомляє УНІАН.

“Я переконаний, що в 2016 році ми почуємо остаточне позитивне рішення. А скільки триватиме втілення рішення в життя вже практично, сказати важко. Але я маю надію, що в 2016 році ми почуємо рішення, і не пізніше, ніж від початку 2017 року будемо практично це реалізувати”, – сказав посол.

За його словами, зараз “сценарій уже відомий” і немає необхідності очікувати нових перешкод.

“Ми в Польщі завжди підкреслюємо, що нам потрібно відкритий кордон і впровадити безвізовий режим із Україною. Ми знаємо дуже добре, що тут загроз ніяких нема, і це з користю для обох сторін — і для європейської, і для української”, – наголосив Літвін.

При цьому він зауважив, що скасування стосуватиметься тільки туристичних шенгенських віз, а “всі інші візи, пов’язані з дозволом працювати, з культурним чи бізнесовим обміном, залишаються”, – додав Літвін.

Посол також нагадав, що режим отримання українцями національних польських віз уже максимально лібералізований.

“Усе, що стосується національних віз, спрощено так, що важко знайти можливість далі щось спрощувати. Нагадаю, що ці візи безкоштовні”, – сказав посол.

 

Читайте також:
Безвізові питання України й Грузії в ЄС офіційно розділили

Лещенко: ЄС вважає, що Україна не виконала всі законодавчі вимоги
для безвізового режиму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна