В АТО найгарячіше на Донецькому напрямку, Росія “підкинула” терористам боєприпасів

 

За минулу добу, 29 лютого, в зоні проведення антитерористичної операції було поранено трьох українських військовослужбовців, загиблих немає. Про це повідомив під час брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, один із поранених бійців підірвався на розтяжці в районі Кам’янки, ще по одному військовослужбовцю отримали поранення в результаті обстрілів у Красногорівці та Мар’їнці.

Усього за добу російські терористичні війська, які й далі порушують мінські угоди, 54 рази обстріляли українські позиції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, 35 таких обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку та 19 – на Маріупольському.
При цьому на Луганському напрямку вчора було спокійно.

Зокрема, російські найманці з міномета близько 18.00 обстріляли позиції бійців АТО поблизу Гнутового.
Опорні пункти в районі Красногорівки, Пісків, Троїцького, Водяного обстріляли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Неприцільний вогонь із міномета калібру 82 мм о 18-й годині бойовики вели по Красногорівці, а о 19-й – із 120-мм міномета по позиціях поблизу Невельського.

Тим часом Росія продовжує постачати бойовиків зброєю.
Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони, 29 лютого з боку РФ через пункт пропуску Новоазовськ, який не контролюється Україною, зайшла колона військової техніки у складі 6 бойових броньованих машин, 4 вантажних автомобілів із боєприпасами та 2 паливозаправників.

Українська сторона надала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність танків, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Єнакієве, Донецьк та Торез, ідеться в повідомленні ГРУ.

За інформацією розвідників, на тимчасово окупованій території Луганської області командуванням 2 АК проводиться доукомплектування 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве).

При цьому через регулярне зловживання алкоголем у російських окупаційних військах збільшується кількість різних інцидентів.

Як повідомляє ГРУ, 28 лютого командир батальйону 7-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК, під впливом надмірно випитого спиртного, вирішив “достроково виграти війну” й віддав наказ на проведення наступальних бойових дій силами двох підпорядкованих рот.
Це призвело до паніки серед особового складу бригади та населення прилеглих районів. Заспокоювати їх довелося особисто командувачу корпусу та керівникам самопроголошеної “ДНР”.

А 29 лютого мешканці міста Новоазовськ затримали в дошку п’яного російського офіцера 9-го особливого мотострілецького полку морської піхоти, який вчинив бійку в магазині.

Як повідомляла Новинарня, в останні кілька днів бойовики активізували обстріли українських позицій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна