Після приходу до влади лідер російської опозиції готовий повернути Крим Україні

 

Лідер російської опозиційної “Партії народної свободи” (“ПАРНАС”) Михайло Касьянов у разі приходу до влади готовий повернути Крим Україні.
Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

За його словами, захоплення Росією Криму було незаконним, “це була анексія, що називається в міжнародному праві, тому законність має бути відновлена”.

“Ми сядемо за стіл переговорів з обраним українським урядом і будемо все це обговорювати. Я не бачу жодних проблем для відкритого обговорення цих питань”, – заявив Михайло Касьянов.

На уточнення журналістів, чи готовий він повернути Крим Україні у випадку приходу до влади, Касьянов відповів: “Так”.

Опозиціонер також заявив, що зможе “за один день” закінчити війну на сході України, якщо прийде до влади.

При цьому Касьянов вважає, що змінити владу в РФ можна в ході трьох виборів: у Держдуму восени 2016-го, регіональних виборів в 2017-му і президента в 2018-му.

Михайло Касьянов у 1999-2000 роках був міністром фінансів Росії, у 2000-2004 роках (одразу після приходу Путіна до влади) – прем’єр-міністром РФ. Через деякий час після відставки приєднався до ліберальної опозиції.

У вересні 2010 року Касьянов разом із Борисом Нємцовим, Володимиром Рижковим і Володимиром Міловим очолили коаліцію “За Росію без свавілля й корупції”, яка в грудні того ж року була перетворена на Партію народної свободи. У червні 2011 року Мін’юст відмовив партії в реєстрації.

У грудні 2015 року один із лідерів російської опозиції Олексій Навальний на форумі “Демократичної коаліції” оголосив, що Касьянов очолить коаліційний список на виборах до Держдуми 2016 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна