В аеропорту Львова затримали “системних” хабарників-митників, які ховали речдоки в унітаз

 

Співробітники внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби зафіксували більше 60 фактів системного вимагання та отримання хабарів митниками аеропорту “Львів”, повідомили у відомстві.

Митники вимагали гроші від пасажирів за те, що не створюватимуть перешкоди під час переміщення товарів через державний кордон України.

28 лютого здирників затримали на гарячому – вони отримали хабар у розмірі 300 доларів, а в ході спецоперації, щоб позбутися доказів, спробували змити конверт із валютою в унітаз в туалеті аеропорту.

Тепер оперативники проводять обшуки в приміщеннях митного поста “Львів-аеропорт”, а також за місцем проживання фігурантів справи.

Варто зазначити, що в січні міжнародний скандал викликала інформація про те, що українські прикордонники вимагали хабар від 32 громадян Туреччини за перетин кордону в аеропорту “Харків”. У турків були на руках авіаквитки в обидва боки, бронювання готелю, готівкові кошти і банківські картки, однак з них вимагали “доплати”, і троє навіть дали гроші, а інші почали скаржитися в МЗС і посольство.
Пройти контроль туристи змогли тільки через день після втручання дипломатів Туреччини.

Читайте також:
Саакашвілі: В питанні митниці Яценюк воліє обманювати народ України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна