У Росії розбився штурмовик Су-25, є жертви

 

У Ставропольському краї РФ зазнав аварії літак Су-25, льотчик загинув. Про це повідомляє російська агенція ТАСС із посиланням на управління прес-служби та інформації міністерства оборони РФ.

“Сьогодні о 19:23 за московським часом в районі аеродрому Будьонновськ Ставропольського краю при виконанні планового навчально-тренувального польоту зазнав аварії літак Су-25. Політ виконувався без боєкомплекту. Літак упав у безлюдному районі, руйнувань немає. Льотчик загинув”, – зазначили в міністерстві.

Розслідуванням причин катастрофи штурмовика займатиметься створена в міністерстві спеціальна комісія.

Читайте також:
Російська воєнщина облаштовує біля кордонів України
шість перевалочно-логістичних комплексів

Су-25 (виріб “Т-8”, за кодифікацією НАТО – Frogfoot, “Жаб’яча лапка”) – радянський і російський броньований дозвуковий літак-штурмовик, призначений для безпосередньої підтримки сухопутних військ над полем бою, а також знищення об’єктів із заданими координатами цілодобово в будь-яких метеоумовах.
Під час випробувань в Афганістані отримав прізвисько “Грач”.

Літаки цього типу експлуатуються з 1981 року, брали участь у багатьох військових конфліктах і залишаться в строю ВПС Росії як мінімум до 2020 року.
У жовтні 2009 року МО РФ оголосило про відновлення закупівель штурмовиків цього типу для ВПС Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна