Програма СБУ для бойовиків “На тебе чекають вдома”: кому амністія, кому тюрма

 

Прес-центр Служби безпеки України сьогодні поширив два протилежні за спрямованістю повідомлення, які свідчать, що буває з бойовиками, які не здаються українській владі, а що – з тими, хто здається за програмою “На тебе чекають вдома”.

У рамках програми СБ України “На тебе чекають вдома” ще один учасник незаконних збройних формувань перейшов лінію розмежування і добровільно здався українським правоохоронцям на Донеччині, інформує прес-центр СБУ.

У грудні 2015 року цей молодий чоловік, піддаючись російській пропаганді, приєднався до терористичного угруповання “П’ятнашка”. Зі зброєю в руках охороняв місця розташування банди, виконував господарські роботи.
“Зіткнувшись із реаліями служби у бандформуванні, де процвітала наркоманія, алкоголізм, мародерство, знущання як над мирним населенням, так і над членами угруповання, чоловік залишив зброю та втік із “П’ятнашки”, – повідомляє СБУ з посиланням на зізнання екс-бойовика.

Від батьків чоловік дізнався про програму СБ України “На тебе чекають вдома” і скористався її умовами. Він пропонує скористатися програмою іншим бойовикам-сепаратистам, ” у кого на руках немає крові”.

“На даний час чоловік знаходиться дома. Здійснюється перевірка щодо  його участі в незаконних збройних формуваннях”, – ідеться в повідомленні.

СБ України підкреслює, що за програмою “На тебе чекають вдома”, учасники незаконних збройних формувань, які не брали участі в бойових діях, не скоїли вбивств та інших тяжких злочинів, можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності.

Інша інформація СБУ – про те, що Сватівський районний суд Луганської області виніс вирок бойовику терористичної організації “ЛHP”, який був затриманий у Дніпропетровську в квітні 2015 року.

Бойовик брав активну участь у діяльності терористичного угруповання “козаків”, був одним з особистих охоронців козачого отамана Петрова (прізвисько “Батя”). Згодом терориста зачислили до спецслужби сепаратистів “КГБ ЛНР”. Завданням цього угруповання були розвідувально-підривні вилазки на території, підконтрольні українській владі.

Суд визнав бойовика винним за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання бойових припасів) Кримінального кодексу України. Чоловіка засуджено до позбавлення волі строком на 8 років без конфіскації майна.

Читайте також:
На Луганщині за сприяння бойовикам “ЛНР” затримали чиновницю міграційної служби

Суд на Волині посадив на 12 років земляка, який воював за “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна