“ДНР” створює власний військово-морський флот, випрошуючи катери в Росії

 

Командування терористичного угруповання “ДНР” активно працює над створенням власного “військово-морського флоту”. Про це повідомляє в соцмережі народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

“Офіційно” так звана “Азовська флотилія ДНР” створена в травні 2015 року – до її складу увійшло 5 рибальських човнів і прогулянкових катерів, які бойовики назвали “бойовими катерами”, – зазначив Тимчук.

За даними “ІС”, на сьогодні таких “бойових одиниць” – сім, ще три готуються до введення до “бойового складу”. Наразі активізовано організаційно-штатні процеси з одночасним вирішенням питання поповнення плавскладу “флотилії” за рахунок допомоги Росії.

Зазначається, що пунктами базування “Азовської флотилії ДНР” визначено Новоазовськ (“головна база”), Сєдове і Безіменне.

Керівництво “ДНР” веде переговори з Москвою про передачу до “флотилії” катерів зі складу Прикордонної служби ФСБ РФ. У запитах бойовиків, які розглядає Москва, – три одиниці відносно нових російських патрульних катерів проекту 12150 “Мангуст” й одна одиниця нового прикордонного патрульного катера проекту 12200 “Соболь”. Обидва названі типи катерів використовуються береговою охороною Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Також у складі “Азовської флотилії ДНР” формується “підрозділ морської піхоти”. За даними групи “ІС”, це робиться за рахунок сил та засобів зі складу колишнього 9-го окремого механізованого полку 1-го армійського корпусу “ДНР”.

Читайте також:
Затриманий СБУ екс-бойовик звернувся до всіх “обдурених”, хто ще воює за “ДНР” і “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна