Третина комп’ютерів АП куплені на власні гроші Порошенка – майже 2,5 млн. грн.

 

В експлуатації адміністрації президента перебуває 527 комп’ютерів, з них 176 (третина) – придбані за персональні кошти Петра Порошенка. Президент виділив на це з власної кишені майже 2,5 млн. грн.
Таку інформацію оприлюднив сайт “Доступ до правди”, який отримав відповідь АП на запит із цього приводу.

Станом на сьогодні в АП використовується таке обладнання:
– 252 персональних комп’ютерів (ПК), що були у задовільному стані станом на 2014 рік;
– 176 ноутбуків;
– 53 ПК, що були відновлені;
46 ПК, що використовуються, але потребують заміни.

Цією технікою, крім 428 штатних працівників АП, користуються працівники Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів, позаштатні радники, інтерни та стажисти.

Як повідомили з Банкової, в 2014 році була проведена перевірка персональних комп’ютерів АП, яка з’ясувала, що понад половина з них (270 ПК із 522) “не могли використовуватися взагалі та несли суттєву загрозу для інформаційної безпеки, оскільки на них неможливо було встановити сучасне програмне забезпечення й систему захисту від шпигунського програмного забезпечення”.

Інформацію про незадовільний стан інформаційних систем в АП було повідомлено президенту Петру Порошенку. Аналіз ринку товарів показав, що закупити ноутбуки було дешевше, ніж ПК, однак постанова Кабміну забороняла закупівлю такої техніки. У результаті Порошенко прийняв рішення про виділення персональних коштів для закупівлі необхідного обладнання на суму 2,394 млн. грн., інформує адміністрація.

Так було придбано: 176 ноутбуків, 176 дротових мишок, 89 модулів пам’яті для оновлення 59 застарілих ПК.

Читайте також:
АП пікетували “наперстками” й туалетним папером,
вимагаючи ветувати закон про е-декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна