Ситуація в АТО: після відносного затишшя “сепари” посилили заборонені обстріли

 

Після відносного затишшя незаконні збройні формування знову посилили обстріли позицій українських військ у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, від шостої години вечора до шостої ранку лише під Красногорівкою бойовики 40 разів обстріляли “опорники” ЗСУ із мінометів калібру 120 та 82 мм, заборонених мінськими угодами.

Позиції українських військ поблизу Луганського, Зайцевого, Авдіївки, Пісків, Опитного та Мар’їнки російські терористи минулої ночі обстрілювали зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.
Неприцільний вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів терористи вели по укріпленнях поблизу Майорського та Троїцького.

Після опівночі активність обстрілів з боку бойовиків дещо знизилась. Близько третьої години ночі з гранатометів та стрілецької зброї був обстріляний опорний пункт в Пісках.

Зафіксовано обстріли позицій ЗСУ і на Луганському напрямку, де протягом кількох днів раніше панувало затишшя. Так, неприцільним вогнем з міномету калібру 82 мм російські найманці намагались спровокувати вогонь у відповідь районі Богуславського.

Протягом минулої доби українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

За день 27 лютого до 18:00, як повідомляв штаб АТО, було зафіксовано 19 обстрілів укріплень Збройних сил України з боку сепаратистів. Зокрема, по позиціях наших бійців поблизу Чермалика бойовики випустили 10 мін із міномета калібру 82 мм, двічі неприцільний вогонь із такоо ж міномета ворог вів поблизу Опитного.

“Українські військовослужбовці неухильно дотримуються мінських домовленостей і ведуть вогонь у відповідь лише з незабороненого озброєння”, – інформував штаб АТО.

“За минулу добу (27 лютого) внаслідок бойових дій жоден український воїн не загинув, але один отримав поранення. Це сталося біля Мар’їнки внаслідок вибухової дії”, – повідомив на брифінгу речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Підсумовуючи минулий тиждень20-27 лютого, керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-лейтенант Андрій Таран учора розповів, що за цей час бойовики ОРДЛО загалом 415 разів обстріляли позиції сил АТО, у тому числі 85 разів – із озброєння, яке вже мало б бути відведеним на визначені мінськими домовленостями відстані.
У переважній більшості осередками нестабільності, звідки найчастіше порушувався режим припинення вогню, ставали окуповані бойовиками НЗФ Донецьк, Горлівка та їх околиці.

Також учора Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що “26 лютого ц.р. під час бойових зіткнень у районі Зайцевого загинули п’ять військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу ЗС РФ та дев’ять отримали поранення”.
Зазначається, що загиблі найманці діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп.
Нагадаємо, що 1 АК ЗС РФ – це так звана “армія Донецької народної республіки”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна