Бійці ЗСУ повернули на базу “бетер”, втрачений торік у Широкиному полком “Азов”

 

Військовослужбовці 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ повернули з села Широкине під Маріуполем, яке нещодавно перейшло під контроль Збройних сил України, пошкоджений український БТР-3.

Як повідомляє маріупольський сайт 0629.com.ua, влітку минулого року при відході з Широкиного українських військ цей підбитий бронетранспортер покинули бійці полку “Азов” Нацгвардії, після того він був списаний з балансу НГУ.

Цей бойовий транспорт не був на ходу і використовувався сепаратистами для фотосесій.

Для повернення БТРа провели спецоперацію силами двох груп прикриття і трьох груп саперів. Протягом двох діб розмінували бронетранспортер і взяли його на буксир, після чого повантажили на трал.

Військові, які розміновували техніку, доставили БТР на базу. Повідомляється, що “бетер” може бути відновлений; на його ремонт знадобиться щонайменше місяць.

Евакуація БТР-3 із Широкиного

Евакуація БТР-3 із Широкиного

У коментарі “Громадському ТБ Приазов’я” Ігор Мазур, боєць 131-го орб, повідомив, що в Широкиному українські підрозділи виявили також багато інших замінованих об’єктів та зразків російської зброї.

За його словами, операція з повернення БТР-3 стала можливою завдяки тому, що українські війська володіють панівними висотами навколо Широкиного.

Як повідомляла “Новинарня”, підрозділи Збройних сил України 24 лютого взяли під контроль село Широкине біля Маріуполя, частину якого майже півтора роки контролювали терористи “ДНР”.
Бойовики з невідомих причин залишили стратегічний пункт, залишивши в селі багато мін. Під час розмінування 24 лютого зазнав поранень один армієць ЗСУ.

Читайте також:
Міністр оборони пояснив, чому бойовики пішли з Широкиного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна