Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ, щоб трактористи не тікали на контракт

 

Юрій Бірюков
підприємець, волонтер, засновник волонтерського фонду “Крила Фенікса”,
радник президента України, помічник міністра оборони,
голова миколаївської обласної організації Блоку Порошенка

(FB)

Поспілкувався принагідно з однією головою сільради, з досить віддаленого району Миколаївської області… Загалом, чесно кажучи, дуже цікавий досвід і цікаве спілкування – вона зважилася на дауншифтинг після півтора десятків років у якомусь бізнесі, має добру освіту. А тепер… ну така собі… королева в селі. Без корони, розумна й енергійна. Надто вже розумна, хай їй грець.
Так ось.

Під час 4-ї хвилі мобілізації [ця жінка] доклала всіх зусиль, аби зі свого села відправити в армію весь “ненадійний” контингент. Ну навіщо їй “аватари” в селі? Логічно, звісно ж.

І з військкомом домовилася, і по селу пройшлася, з дружинами “аватарів” щільно попрацювала.

І, звісно, більша частина цього самого контингенту пішла на фронт. Хтось протверезів, хтось так і продовжує [пити]. Поранених/загиблих по селу немає, все в цьому плані пучком.

А тут біда… Різке підвищення грошового утримання військовослужбовців. І один із найкращих її трактористів пішов на контракт в ЗСУ, заробляти гроші. Та мало того, що зробив це сам, він ще й примудряється тепер знайомих мужиків підбивати.

Авжеж, середня зарплата, якщо працювати на місцевого фермера (який, за дивним збігом обставин, чоловік цієї самої Королеви), – 4000 гривень. А в армії [7000 грн. у рядового в тилу]…

І вона мене, на повному серйозі, тепер запитує: як би для сільських мужиків знизити зарплату в армії, щоб вони туди не тікали? Ага, якраз для мене завдання. Ага.

Тим часом в одному з батальйонів морської піхоти за перші три дні активного пошуку нових контрактників прийшло 150 бажаючих на 50 місць.

Пообщался по случаю с одной главой сельсовета, из достаточно отдаленного района Николаевской области… Вообще, честно г…

Опубліковано Юрієм Бирюковим 27 лютого 2016 р.

Читайте також:
Міноборони: Найближча хвиля мобілізація буде в 3-4 рази меншою, ніж попередні

Після підвищення зарплати ЗСУ почали залучати рекордну кількість контрактників

“Порохобот” Бірюков переїжджає з Міноборони на батьківщину, щоб очолювати БПП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна