На Майдані демонтували останній намет “РПС”. Зламано і їхній сайт, але “боротьба триває”

 

Учасники акції протесту “Революційних правих сил” на майдані Незалежності в Києві сьогодні демонтували останній намет. Про це в соціальній мережі повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

“Так званий “новий майдан” здувся. На Майдані чистота, тиша, спокій і порядок. Повний ігнор, і клоуни самі розбіглися. Працюємо”, – написав він.

“Громадське ТБ” поширило картинку, з якої видно, що сміття, яке лишилося від останнього намету “РПС”, прибирають працівники комунальних служб.

Більше того, припинив існування сайт “Революційних правих сил”, який раніше був доступний за адресою http://raukraine.org/. Сторінку вочевидь зламали хакери. Тепер за цим посиланням розміщено маніфест Anonymous.

Залишається функціонувати сторінка “РПС” в мережі “Вконтакті”.
Останній запис на ній – ще до демонтажу намету – свідчив, що “представники об’єднання залишаються на Майдані” і не збираються нікуди йти.

“Революційні праві сили”, попри те, що залишилися без підтримки мітингувальників, “закликають встати на захист Конституції, яку сплюндрував діючий режим”.

“Кожен, хто заявляє від імені організації протилежне – не має до неї жодного відношення. Ми перетнули межу, і вже не маємо права на відступ. Заяви провладних ЗМІ про те, що Майдан “злили” та “кинули” – засіб деморалізації українського суспільства”, – йдеться у відозві “РПС” “Вконтакті”.

Там же зазначено, що “28 лютого “РПС” оголошує загальноукраїнську мобілізацію.
Всі регіональні відділення “РПС”, а також братні організації, скликаються задля захисту народного віче”.

Перед цим сторінка “РПС” повідомляла про напади “тітушок” на “народне віче”. Водночас у сюжетах різних каналів ішлося здебільшого про учасників АТО та активістів інших громадських організацій, які намагалися переконати “революціонерів” піти з Майдану.

Читайте також:
“Білий молот”, Пінчук, Росія?
Хто стоїть за “Революційними правими силами” на “Майдані 3.0”

Нагадаємо, 20 лютого кілька десятків людей у ​​камуфляжній формі, які називають себе “штабом Революційних правих сил” та продовжувачами “другого Майдану”, долучилися до мітингу на Майдані, встановили намети та оголосили вимоги щодо відставки уряду, президента, скасування мінських угод, підвищення зарплат і пенсій та ін.
“Революціонери” зайняли кілька приміщень у готелі “Козацький”, який належить Міністерству оборони, встановили на Майдані намети, провели “народне віче” і почали обирати “міністрів”.
Однак ця акція на Майдані не здобула масової підтримки киян. “Штаб РПС” переселився з Майдану в провулок Шевченка, де розташовано пункт прийому допомоги полку “Азов”.
22 лютого було демонтовано всі намети, крім одного.
Нескладні розслідування показали, що організатори невдалого “третього Майдану” – група ультраправих київських активістів проросійського штибу та колишні нардепи, які, ймовірно, пов’язані з олігархом Пінчуком.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна