Українські війська перейшли в контратаку під Зайцевим і захопили російську зброю бойовиків

 

Унаслідок контрнаступу сили АТО поблизу Зайцевого захопили та вилучили велику кількість озброєння бойовиків. Про це повідомив прес-центр штабу антитерористичної операції.

Бій поблизу села Зайцеве, що на Донеччині, тривав майже добу. Вже протягом місяць ця гаряча “нульова” ділянка фронту, яку триває окрема мотопіхотна бригада, щодня потрапляє у зведення штабу АТО.
Один із підпорядкованих бригаді батальйонів прийняв на себе штурмову атаку, що розпочалася увечері 24 лютого і тривала практично до самого ранку. Під прикриттям кулеметів, гранатометів ворожа піхота пішла у наступ. Українським військовослужбовцям вдалося посунути сепаратистів із висоти, з якої ті наступали.

Трофейна зброя під Зайцевим. Фото з ФБ прес-центру штабу АТО

Трофейна зброя під Зайцевим. Фото з ФБ прес-центру штабу АТО

На місці кинутих російськими найманцями позицій було захоплено трофеї: це протитанкові керовані ракети, призначені для ураження танків та броньованою техніки, їхній менший аналог – “шмелі”, вогнемети виробництва 2000 року.

“Є докази того, що все це виготовлено у Росії, оскільки боєприпаси і озброєння мають відповідне маркування та перебувають на озброєнні армії РФ. Ситуація вкотре доводить, що збройна агресія Росії на Донбасі триває. РФ його ініціювала, фінансує, озброює і ним керує”, зазначає прес-центр штабу АТО.

Командир батальйону висловив сподівання, що бійців, які захопили російські трофеї, буде представлено до нагород.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, “за минулу добу загиблих серед наших військових немає, однак двоє бійців зазнали поранень”.
В одному випадку це сталося в Широкиному (розмінування), в іншому – біля населеного пункту Новгородське (підрив на невідомому вибуховому пристрої).

Загалом, за інформацією зі штабу, обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу, 24 лютого, по всій лнії розмежування зафіксовано 56 обстрілів позицій українських військ. Із них 35 – на Донецькому напрямку, 21 – на Маріупольському.
Після півночі активність бойовиків значно зменшилася.

“Російські найманці продовжують нехтувати мінськими угодами та вести вогонь з мінометів”, – зазначили в штабі.
20 мін бойовики випустили по українських опорних пунктах у Первомайському і таку ж кількість мін – по позиціях сил АТО поблизу Зайцевого. Під неприцільним мінометним вогнем терористів опинилися укріплення в районі Невельського.
На маріупольському напрямі під мінометний обстріл потрапили українські опорні пункти поблизу Мар’їнки, Гнутового й Чермалика.

Позиції ЗСУ біля Мар’їнки, Зайцевого, Майорська, Новоселівки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Новгородського бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Із зенітної установки вівся вогонь поблизу Красногорівки.

Також бойовики вели по українських силах у районі Мар’їнки, Опитного і шахти “Бутівка” снайперський вогонь.

У штабі АТО підкреслили, що в деяких випадках українські бійці відкривали у відповідь вогонь із гранатометів і стрілецької зброї.

Напередодні повідомлялося, що в результаті бойового зіткнення 24 лютого українські військові зайняли стратегічну висоту в Докучаєвську. Крім того, українські військовівідновили контроль над Широкиним, зайнявши покинуте бойовиками село.

Президент України Петро Порошенко, виступаючи в Києві, зазначив, що перспектива відновлення повномасштабних бойових дій на Сході “чітко проглядається на наших радарах”.

Читайте також:
Поки окупанти святкували, ЗСУ взяли промзону під Авдіївкою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна