Російській журналістці, яка матюкнулася під час сюжету про Небесну сотню, заборонили в’їзд в Україну на 5 років

 

Російську журналістку Марію Столярову, яка матюкнулася в ефірі телеканалу “Інтер” під час сюжету про вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, вислали з України із забороною в’їзду на 5 років.
Перед тим стало відомо, що Столярову звільнили з посади креативного продюсера ТОВ “Національні інформаційні системи” (НІС) – продакшну групи “Інтер”, що виробляє “Подробности”, “Подробности недели” і “Чорне дзеркало”, пише “Детектор медіа”.

“Російська журналістка Марія Столярова отримала “квиток в один бік” та під наглядом співробітників Служби безпеки України залишила територію нашої держави”, повідомила у своєму “Фейсбуці” прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, перед тим, як видворити Столярову з України, співробітники СБУ‬ провели з нею слідчі дії щодо її висловлювань під час сюжету про героїв Небесної сотні.

 

Російська журналістка Марія Столярова отримала «квиток в один бік» та під наглядом співробітників Служби безпеки України…

Опубліковано Гітлянською Оленою 24 лютого 2016 р.

“Також у них були питання стосовно її перебування на тимчасово окупованих територіях у 2014 році та щодо її ймовірної участі у терористичних організаціях ДНР/ЛНР”, – зазначила Гітлянська.

Раніше керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук повідомив, що СБУ перевірить “ті її висловлювання та заклики, що містяться у соціальних мережах і пов’язуються з цією особою”, аби з’ясувати, чи є в діях Столярової склад злочину.

Нагадаємо, 21 лютого в “Подробностях недели” на каналі “Інтер” Марія Столярова, яка працювала над цією програмою як випусковий редактор, перервала включення родичів загиблих 18-20 лютого 2014 Героїв Майдану своїми словами в студії: “Ну-ка давайте, заканчивайте эту х*йню”.

Сама Столярова, після того, як спалахнув скандал, пояснила, що на той момент перебувала за кадром і жодного стосунку до змісту сюжету її слова не мали.

У коментарі сайту “Детектор медіа” вона також розповіла, чому у своїх записах 2014 року називала протестувальників на Майдані “натовпом нациків” та “орками” й зізнавалася в симпатіях до бійців “Беркуту”. За словами журналістки, вона мала на меті “маскування” – задля збереження лояльності російського телеканалу “РенТВ”, на якому тоді працювала, й  підвищення довіри з боку “беркутівців”.

Як писала НовинарняНаціональна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 25 лютого запланувала розгляд питання про призначення позапланової перевірки телеканалу “Інтер” у зв’язку з потраплянням в ефір нецензурного висловлювання Столярової .

При цьому голова Нацради Юрій Артеменко наголосив, що поява нецензурної лексики в ефірі неприпустима, незалежно від того, чи стосувалася лайка Столярової полеглих героїв Майдану.
За словами Артеменка, Нацрада так чи інакше планувала призначити перевірку телеканалу “Інтер” у зв’язку з трансляцією російського фільму, який міг бути знятий після 2014 року, що суперечить українському законодавству.

Читайте також:
МЗФ Росії визнав, що рупори Кремля потрапляють під заборону не лише в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна