Затриманій мешканці Зайцевого, яка коригувала вогонь бойовиків, світить від 8 до 15 років

 

У селищі Зайцеве Бахмутського району на Донеччині Служба безпеки України затримала місцеву мешканку, яка коригувала артилерійський вогонь терористів.

З 2014 року пособниця бойовиків за винагороду систематично по телефону передавала їм інформацію про базування та переміщення українських підрозділів, коректувала вогонь артилерії терористичної організації “ДНР”, а також збирала дані щодо втрат з боку українських військових після артобстрілів.
Координував її злочинну діяльність командир одного з терористичних угруповань на прізвисько “Старшина”, інформує прес-центр СБУ.

“Свою вину визнаю цілковито. У скоєному розкаююся”, – сказала жінка на відеокамеру СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“участь у терористичній організації”, санкція – позбавлення волі на строк від 8 до 15 років). Зловмисниці повідомлено про підозру.

Читайте також:
Голова Донецької ВЦА пропонує рішення для Зайцевого,
розділеного на нашу й окуповану частини

Штаб АТО відкрив пункт пропуску “Зайцеве”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна