Якби вибори президента відбувалися зараз, у другий тур вийшли б Порошенко і Тимошенко

 

Нинішній президент України Петро Порошенко та лідер Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко отримали б найбільшу підтримку громадян, якби вибори глави держави відбулися найближчої неділі. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна.

Згідно з результатами опитування, за Порошенка готові голосувати 17,2% опитаних, за Тимошенко – 15,9%.

Крім того, на виборах глави держави кандидатуру лідера партії “Об’єднання “Самопоміч” Андрія Садового готові підтримати 11,8% респондентів, голови Радикальної партії Олега Ляшка – 11,8%, партії “Опозиційний блок” Юрія Бойка – 10,7%, партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – 10,6%, Дмитра Яроша – 3,6%, Геннадія Корбана – 3,1%, Ігоря Коломойського – 2,5%, Арсенія Яценюка – 1,9%, Віталія Кличка – 1%, Володимира Гройсмана – 0,8%, за інших кандидатів – 9,1%.

На запитання про вибір кандидата під час опитування відповідали тільки ті, хто сказав, що піде на вибори і визначився з вибором кандидата.

Інститут Горшеніна провів опитування з 8 по 17 лютого. Загалом було опитано 2 тис. респондентів, похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Читайте також:
Нові рейтинги партій на дострокових виборах парламенту.
Дані КМІС і Горшеніна суттєво розійшлися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна