Ситуація в АТО: двоє поранених українців, шестеро загиблих росіян

 

За минулу добу, 22 лютого, в зоні проведення АТО отримали поранення двоє українських військових, загиблих немає. Про це повідомив на брифінгу для преси речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку противник один раз використав 120 мм міномет. У Пісках активізувалися снайперські обстріли.

Прес-центр штабу АТО інформує, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою.

“По позиціях українських військових поблизу Водяного на Маріупольському напрямку бандформування російських найманців вели вогонь з 82-мм міномета, гранатометів різних систем та стрілецької зброї”, – йдеться в повідомленні.

Опівночі зафіксовано снайперський обстріл українського опорного пункту в районі Мар’їнки, також бойовики застосовували там стрілецьку зброю.

Тим часом Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що під час бойових зіткнень на Донбасі загинули ще четверо російських військових та двоє саперів.

“Підтверджені чергові втрати серед російських військовослужбовців, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп. 22 лютого під час бойових зіткнень у районах Красногорівки та Донецького аеропорту загинуло четверо військовослужбовців ЗС РФ, ще сім отримали поранення”, – йдеться в повідомленні розвідників.

Зазначається також, що фіксуються випадки загибелі російських військовослужбовців внаслідок непрофесійного поводження з мінно-вибуховими засобами. Так, 21 лютого під час встановлення фугасу загинуло двоє саперів зі складу 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Читайте також:
Російський лейтенант на Донбасі підірвав себе гранатою – ГРУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна