Ситуація в АТО: 13 поранених, 44 обстріли, відкривається “Мар’їнка”

 

За добу, що минула, в зоні проведення антитерористичної операції загиблих немає, поранень зазнали 13 українських бійців.

Як повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, внаслідок бойових дій поранено двох військовослужбовців. Крім того, за його словами, внаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм 11 осіб зазнали поранень біля Мар’їнки.

Про НП поблизу міста Мар’їнка вчора повідомляв прес-центр штабу АТО. “Загиблих немає.  На місці події працює комісія, яка має з’ясувати усі обставини”, – зазначали у штабі.

Водночас парамедик медичної команди швидкого реагування “Вітерець” Галина Алмазова у соцмережі уточнювала: “Мар’їнка сьогодні – у нас 10 поранених, з них троє важких”.

Загалом протягом ночі було зафіксовано 44 рази обстріли позицій Збройних сил України з боку незаконних збройних формувань. Перед тим, упродовж дня до 18:00, було 17 таких обстрілів. 

Як повідомив прес-центр штабу АТО, “найгарячіше було на Донецькому напрямку, де поблизу Красногорівки ворог застосував 82-мм міномет та вівся снайперський обстріл”.

Також у районі Донецького аеропорту противник обстрілював українські позиції зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Крім того, ворог вів вогонь по українських укріпленнях неподалік шахти “Бутівка” Авдіївки, Опитного, Пісків, Луганського, Новгородського, Зайцевого і Троїцького.

Опорні пункти в районі Мар’їнки, Водяного та Зайцевого були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

При цьому сьогодні в Донецькій області відновить роботу в звичайному режимі контрольний пункт в’їзду/виїзду “Мар’їнка”.
Прес-центр штабу поінформував окремим дописом: “Із 22 лютого відновить роботу в звичайному режимі КПВВ “Мар’їнка”. Таке рішення прийнято керівництвом штабу АТО в зв’язку зі стабілізацією обстановки і зменшенням кількості обстрілів”.

Нагадаємо, КПВВ “Мар’їнка” був повторно закритий 17 лютого через безперервні обстріли з боку бойовиків.
КПВВ “Зайцеве” відкрився на тлі відносного затишшя 20 лютого.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна