На Тернопіллі двом посіпакам терористів “ДНР” дали 14 і 15 років тюрми відповідно

 

У Тернополі засудили до великих термінів позбавлення волі двох місцевих мешканців, яких визнали винними в державній зраді, сприянні терористам “ДНР/ЛНР”, вербуванні осіб для вчинення терористичних актів в Україні та закликах до повалення конституційного ладу.
Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

У суді доведено, що тернополяни, перебуваючи ув Російській Федерації, познайомилися з представниками терористичної організації “ДНР” та на виконання їх завдань вербували найманців для вчинення терористичних актів на території України.

Упродовж травня-липня 2014 року обвинувачені здійснювали вербування громадян України, яким обіцяли платити по тисячі доларів США за терористичну діяльність, страховку в сумі 20 тис. дол. у випадку смерті та гарантували додаткову грошову винагороду за вбивство військовослужбовців і знищення техніки Збройних сил України.

Вони також інструктували, організовували матеріальне забезпечення найманців, направляли їх через територію Білорусі у спеціальний табір в Ростові-на-Дону для бойової підготовки та участі у терористичній діяльності в Україні, організували і проводили збір грошових коштів, військового спорядження, засобів зв’язку, медикаментів, продуктів харчування та забезпечували їх доставку учасникам терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”, інформує прокуратура.

Крім іншого, згадані тернополяни розпалювали сепаратистські настрої серед населення різних регіонів України через соціальні мережі, а також організовували мітинги проти дій органів державної влади в різних містах України.

“Вироком суду обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з сепаратизмом та тероризмом за ч. 1 ст. 258-3 , ч. 2 ст. 258-4 , ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України та засуджено одного з них до 14 років, а іншого – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожного”, – повідомляє прес-служба ГПУ.

 

Читайте також:
У Вінниці дали 14 років тюрми заочно покаліченому землякові, який воює за “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна