Військові довели, що депутат Соболєв брехав про “дірки навиліт” у пластинах бронежилетів від МО

 

Андрій Тетерук
народний депутат України (фракція “Народний фронт”), колишній командир добровольчого батальйону “Миротворець” ГУ МВС України в Київській області

(FB)

Щодо пустопорожніх заяв народних депутатів від “Батьківщини” Сергія Соболєва та Юлії Тимошенко про те, ніби Міністерство оборони закупило бронежилети, які пробиваються звичайною кулею, хочу заявити, що це цинічна і відверта брехня. Одна з багатьох, якими оперують згадані політики, борючись за владу.
А тепер з фактами і доказами.

Виступаючи в залі Верховної Ради 19 лютого, нардеп Сергій Соболєв сказав: “Звертаюсь до воєнного прокурора Матіоса. У мене в руках знаходиться пластина, це шоста пластина, яка була відстріляна в зоні АТО, яка пробита з 50 метрів звичайною кулею. Це бронежилети, які надходять від «Темп-3000». Відбувається підміна цих пластин, і безпосередньо виявлено кілька десятків відстріляних пластин, які пробиваються звичайною кулею. Прошу негайно розібратися з цим… Ті, хто дозволяють собі поставляти такі пластини, повинні сьогодні бути відстріляні разом з такими пластинами…”

По-перше, завдяки прозорій і відкритій позиції міністра оборони України Степана Полторака, було терміново організовано перевірку в сертифікований балістичній лабораторії Збройних сил України ТТХ пластини, якою “трусив” у Верховній Раді Соболєв.

По-друге, запрошено всіх бажаючих журналістів, яким небайдуже, що саме постачається нашим воїнам в якості засобів пасивного захисту.

По-третє, було запрошено Соболєва, який проігнорував можливість довести свою правоту за допомогою фактів і покарати винних осіб в законний спосіб (якби це виявилось правдою)

По-четверте, ми всі вчергове пересвідчились, що приз “За цинічну брехню” надійно тримає фракція “Батьківщини”.

Для чистоти експерименту було відкрито нові запаяні цинки з патронами. (на фото)

пластина Соболєва

Першим було зроблено постріл по пластині кулею 7.62 ПС (у сталевій оболонці зі сталевим осереддям) зразка 43 року. Пластина витримала цю кулю. (Позначка 1 на фото)

Другий постріл 7.62 БЗ (бронебійно-запалювальна) зразка 43 року. Пластина не втримала кулю. (Позначка 2 на фото)

Далі було зроблено постріл із 5.45*39 ПП (підвищеної пробиваємості). Пластина витримала. (Позначка 3 на пластині)

Четвертий постріл із 7.62*54 ЛПС гвинтівочний патрон (у сталевій оболонці зі сталевим осереддям) пластина витримала. (Позначка 4 на фото)

Як ви всі розумієте, стріляли саме по тій пластині, яку надав Соболєв.

Підсумовуємо проведений експеримент: близько 90% випадків в зоні АТО використовуються саме набої калібру 5.45*39; 7.62*39 та 7.62*54, які пластина бронежилета “Темп-3000” 4-го класу захисту витримала.

7.62*39 БЗ є патроном для знешкодження легкоброньованої техніки і підпалювання ємностей з паливом, тому пластина 4-го рівня захисту за своїм призначенням не здатна і не повинна захищати від таких набоїв.

Зупинити такі кулі спроможні бронежилети 5-6-го класу, які важать від 12 до 18 кілограмів і коштують в два-три рази дорожче. Використовувати їх у повсякденній діяльності військ майже неможливо і немає потреби. Тільки окремим підрозділам на окремі завдання.

За час виробництва було проведено покращення характеристик пластини 4-го класу, тобто в плановому обслуговуванні або заміні пластини будуть захищати наших військових ще краще.

Отже, пластина, взята у Соболєва, витримала постріли, що засвідчили присутні чисельні ЗМІ та експерти.

Прошу не вірити сліпо окремим політикам, а перевіряти інформацію.

Ця брехлива заява Соболєва та Тимошенко є надзвичайно небезпечною ще й тому, що стосується особливо чутливої сфери-національної безпеки і оборони в період війни (підкреслюю – в період війни!). Це підриває обороноздатність і моральний дух українського війська і країни в цілому.

Більше написав радник президента Юрій Бірюков тут.
Зокрема: “Нардеп Соболєв збрехав… Деякі нардепи завжди сильно збуджуються в переддень закупівель Міноборони. Хтось збуджується при закупівлі форми, хтось – при закупівлі взуття, нардеп Сергій Соболєв збудився перед закупівлею бронежилетів”.

пластина Соболєва перевірка

пластина Соболєва перевірка 1

пластина Соболєва перевірка 2

пластина Соболєва перевірка 4

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна