Від конфлікту в Україні страждають 580 тисяч дітей – ЮНІСЕФ

 

Конфлікт в Україні глибоко впливає на життя 580 тисяч дітей, які мешкають на непідконтрольних уряду України територіях, а також тих, хто перебуває біля лінії фронту на сході країни. Серед цих дітей 200 тисяч (або один із трьох дітлахів) потребують психологічної допомоги.
Такі дані надали “Укрінформу” в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

“Два роки насильства, обстрілів і страху залишили незгладимий слід у житті тисяч дітей на сході України”, – зазначила Джованна Барберіс, голова ЮНІСЕФ в Україні.

Вона додала, що “в той час, коли триває конфлікт, ми повинні негайно відповісти на фізичні та психологічні потреби дітей”.

У ЮНІСЕФ зазначили, що в Україні було зареєстровано більш ніж 215 тисяч внутрішньо переміщених дітей. Щонайменше одна із п’яти шкіл була зруйнована або пошкоджена. Минулого року більше 20 дітей було вбито та 40 дітей отримали поранення, у тому числі 28 дітей були поранені або загинули через міни або вибухові предмети.

Через пошкодження інфраструктури більше 2 мільйонів осіб вздовж усієї лінії конфлікту можуть залишитися без водопостачання.

В організації додали, що “коли температура різко падає, нестача палива й високі ціни на вугілля ставлять дітей під ризик респіраторних інфекцій”. Відсутність доступу до медичних послуг та брак медикаментів загрожують збільшити кількість спалахів захворювань.

Читайте також:
У Євросуді перебуває понад 2 тисячі заяв громадян проти України
у зв’язку з подіями в Криму й на Донбасі

“ЮНІСЕФ закликає всі сторони конфлікту в Україні забезпечити безпечне переміщення та безперешкодний доступ для надання гуманітарної допомоги дітям”, – зазначила Барберіс.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна