МЗФ Росії визнав, що рупори Кремля потрапляють під заборону не лише в Україні

 

Заборона російських телеканалів є загальносвітовою тенденцією. Про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марина Захарова.
Таким чином вона прокоментувала позицію української Нацради з телебачення й радіомовлення, яка рекомендувала ввести санкції проти 38 російських телеканалів в Україні.

“У принципі, це нормальна тенденція – таке відбувається не тільки на Україні, це загальносвітова тенденція. Я навіть спеціальну добірку зробила”, – заявила речниця МЗФ РФ.

Захарова привела в приклад кілька випадків у Латвії та Франції, де російські журналісти зіткнулися з труднощами. При цьому Захарова поскаржилася, що Росію звинувачують в утиску свободи слова і “кремлівській пропаганді”.

“Нам розповідають про те, що в Росії нібито утискають ЗМІ, видворяють іноземних кореспондентів. Коли до нас приїжджає, наприклад, фінський кореспондент без відповідних документів та без них здійснює журналістську діяльність, а йому на це вказують і просять виїхати назад і оформити необхідні документи, – це подається як тиск на вільну журналістику”, – заявила вона.

Читайте також:
В “ДНР” зачищають телемережі. Бояться “екстремістських блоків”
на каналах з України – “Піксель”, RuMusic i “Футбол”

Польський телеканал звільнив працівника
за вибачення перед російським міністром. ВІДЕО

Росія запустила в Україну фейковий канал “24”

Учора Національна рада України з телебачення й радіомовлення заявила, що звернеться до Ради національної безпеки й оборони України з пропозицією застосувати санкції до 38 юридичних осіб Російської Федерації, що є теле- й радіомовниками, а також телеканалів, які зареєстровані Роскомнаглядом на окупованій території АР Крим та міста Севастополя, і тих, що працюють в окупованих районах Донецької й Луганської областей.

Серед каналів і радіостанцій, які пропонується заборонити, є й ті, що вже не демонструються в українських кабельних мережах (“Россия-1”, “РТР-планета”, “Россия сегодня”, “НТВ”, “Звезда”, Life News та ін.), так і ті, які ще лишаються в деяких мережах (“Телекафе”, “Время далекое и близкое”, “Дом кино”, “Евроньюс”, “Сарафан” тощо).

Список каналів Росії й сепаратистів під заборону:

Список каналів Росії й сепаратистів під заборону в Україні 1 Список каналів Росії й сепаратистів під заборону в Україні 2 Список каналів Росії й сепаратистів під заборону в Україні 3

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна