Штаб АТО: з початку дня – 20 обстрілів, ворог готує наступ на Мар’їнку

 

Прес-центру штабу АТО оприлюднив зведення станом на 18:00 та висловив припущення, що бойовики із Донецька мають намір почати наступ та взяти селище Мар’їнки.

“Напруженою зберігається обстановка в районі Мар’їнки. Впродовж дня противник шість разів відкривав прицільний вогонь по опорних пунктах українських Збройних сил неподалік цього населеного пункту. Окупанти застосовували тут гранатомети та БМП. Контрольний пункт «Мар’їнка» обстріляв ворожий снайпер”, – ідеться в повідомленні.

Загалом проросійські бандформування з початку доби 20 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, інформує штаб АТО.

З гранатометів різних систем ворог впродовж дня обстрілював наші опорні пункти в районі Новгородського, Богданівки та Пісків. По українських позиціях в Опитному, Луганському та Зайцевому бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
На Маріупольському напрямку неспокійно було неподалік Чермалика та Старогнатівки, де терористи вели вогонь по наших укріпленнях з гранатометів та БМП відповідно”.

Щодо імовірного наступу на Мар’їнку, то дещо раніше штаб АТО передавав:
“З метою захоплення Мар’їнки російсько-терористичні війська накопичують техніку та особовий склад.
Як повідомили мешканці Донецька, у Петровському районі міста бойовики нарощують сили та техніку незаконних збройних формувань, для подальшого застосування у напрямку Мар’їнки.
Очевидці стверджують про прибуття великої кількості техніки, забороненої мінськими домовленостями та бойовиків. Зокрема помічено декілька РСЗВ «Град» та більше 10 танків.
Містяни вказують, що бойовики та техніка зосереджуються у Петровському районі (західна околиця міста).
При цьому терористи не приховують, що планують протягом доби захопити Мар’їнку”.

З метою захоплення Мар’їнки російсько-терористичні війська накопичують техніку та особовий склад Як повідомили мешканц…

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 лютого 2016 р.

Читайте  також попередні зведення:
Ситуація в АТО: 47 обстрілів за добу, напередодні росіяни вдарили по Луганську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна